Åtte Ting Internett ikke Forteller Deg Som Du Trenger å Vite Om å Eie en Bengalkatt. Eller: En Kort Introduksjon Til Hva Som Virkelig Venter Deg (Og Hvorfor Det Er Verdt Det).

Denne er løselig oversatt fra Lorraine A’Malenas blog – jeg lo så godt (og kjente igjen så mye) mens jeg leste den at jeg frekt og freidig stjal den.  

1. Bengaler ER tamkatter. Ja, de er avlet fra den asiatiske leopardkatten, men de er ikke klassifisert som ville dyr. Når det er sagt, så er de ikke Søte Små Kattunger Med Flekker. De er MYE katt. På en måte er de Ekstremkatt. Superpus. I stand til å hoppe over høye byggninger i ett sprang. Eller hoppe på deg.

2. Bengaler er interaktive vesener. Det vil ikke være noe “Hei katten, takk for at du venter så tålmodig på middagen din, spis nå, så kan du ligge på fanget mitt mens jeg klapper deg en gang i blant”. De forteller deg, høylydt, hva de synes om å måtte vente på middag og hva de synes om nevnte middag, og det vil ta dem ca 30 sekunder å spise den, hvorpå de er klar for kveldens underholdning. Dette involverer vanligvis å jakte på deg byttet sitt.

dopapir.jpg3. Hvis du ikke har masse leketøy du kan leke med MED katten, vil leketøyet bli deg. (Bengaler fant opp “fetch” – hunder bare stjal ideen). Hvis du har en datamaskin – bli vant til at de løper over den. Disse kattene er konstant online og i kontakt med NOE. De kan også TA NED en dorull. De vil redde deg fra den, og fortelle deg om det i detalj. Høylydt.

4. Hvis du har vakre blondeforheng på himmelsenga di vil du få nye eventyr i dekorering samt merkelige blikk fra gjester som får øye på de fillete restene… De elsker også å krype under dyna. Om natta. Mens du sover.

5. Bengaler liker å klatre. (Foreksempel vegger dekket av strietapet? En tur i parken.) De kan hoppe metervis rett opp. Og husk at det som går OPP må komme NED.

6. Gå til http://www.youtube.com/watch?v=Qit3ALTelOo og se videoen. Den vil gjøre deg glad, den vil få deg til å smile, den vil bli i hodet ditt. En faktabit til deg: katten i den videoen er en Egyptisk Mau. En av kattene brukt for å lage Bengaler. Nok sagt.

7. Et spørsmål du må stille deg er: Har du venner som vil bli opprørt hvis, når de er over på middag, katten hopper opp og deler måltidet? På bordet. Fra tallerkenen din, og gjestenes. Du kan så klart stenge Bengalen inne på et annet rom. Da vil vennene dine lure på hva i helvete du har stengt inne der, når det dunker og rister og hyles inne fra rommet. Dette kan føre til færre middagsselskaper hjemme hos deg. Noe som kan være bra, eller dårlig.

8. Bli vant til å høre merkelige krasj fra det rommet du ikek er i. Bli vant til å si “HVORDAN I HELVETE!!! HVORFOR???” De vil svare deg (høylydt). Bli vant til å ikke få noe annet svar fra dem enn “Vel, det virket som en god idea der og da, hva er ditt problem? Kan vi spise nå?”

Når alt dette er sagt, og stol på meg når jeg sier at dette virkelig er en kort introduksjon til rasen, så er bengaler like elskelige, søte, intelligente, underholdende, lojale, lekne, morsomme og vidunderlige som de er demoner fra de dypeste, mørkeste hjørnene av helvete. Jeg elsker dem. De er ikke kjæledyr – de er familie.

4 thoughts on “Åtte Ting Internett ikke Forteller Deg Som Du Trenger å Vite Om å Eie en Bengalkatt. Eller: En Kort Introduksjon Til Hva Som Virkelig Venter Deg (Og Hvorfor Det Er Verdt Det).

  1. Fornøyelige lesing – og jeg kjente meg igjen, selv om jeg har abyssinere 😉 Her i huset bor tørkerullen i kjøleskapet for det er det eneste skapet de ikke har klart å åpne så langt. Dorullene er innestengt i et skap med hengelås… Blondegardiner, hva er det? Det samme med pyntegjenstander.

    Herlige katter vi har, ikke sant? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *