Synssurving

Jeg skal kjøpe briller. Jeg skal det. Jeg MÅ det. Det er ikke helt bra å kjøre bil når man selv føler at man ikke ser godt nok til å lese skiltene langs veien.

Jeg er supernærsynt, og supernærsynt kombinert med skjeve hornhinner = litt for svake linser. De kommer rett og slett ikke nærme nok til å korrigere alt øya mine driver med, og dermed ender jeg opp et sted mellom -1 og -2 MED linser. Det er tilnærmet perfekt monitorsyn, men ikke fullt så bra når man trenger å se skarpt på litt avstand.

Jeg HAR briller som korrigerer alt i en smell. Men det medfører en del ekstraulemper. Som feks vekta, og det faktum at jeg kun ser skarpt gjennom et punkt midt på hvert av glassene. Jeg ender opp som en ugle med tunellsyn, og må konstant flytte på hodet for å se godt. Hver minste bevegelse medfører en fare for at brillene forskyves litt ut av posisjon, og dermed ser jeg dobbelt. Altså ikke ideelt for feks rideturer i skogen.

Løsningen er selvfølgelig å investere i et par briller som fyller ut det linsene ikke dekker. Et par briller på -1 eller -2 veier ikke allverdens, og om de skulle skli litt ut av vinkel så vil jeg alikevel se greit nok med linsene. Problemet er prisen. Jeg har bare ikke råd til å punge ut med 3-4000 for briller. Og det har jeg skjønt at jeg må opp i dersom jeg vil ha briller jeg liker godt nok til å bli sett med hver eneste dag. Æsj.

“Laseroperasjon!” er det alltid noen som sier når jeg beklager meg over de teite øya mine. Jeg har testet det – jeg fikk tilogmed innvilget støtte til operasjon. Men øyenlegen min glemte å si til rikshospitalet at jeg hadde skjeve hornhinne, så de sendte meg hjem igjen. Etter utredning hos en privat klinikk fikk jeg vite at de kan få meg ned til -3 eller -4 uten å kappe vekk farlig mye, og da vil jeg miste skarphet. Altså har jeg bedre syn med linsene mine nå, enn jeg vil få med operert syn…

Jeg prøver å spare. Men det er vanskelig.  

5 thoughts on “Synssurving

 1. hmm…. jeg føler med deg. Har selv -6 og -6,5 og merker jo at jeg ikke kan klage når jeg leser om ditt syn. Jeg tenker laseroperasjon selv, har ikke veldig skjeve hornhinner, men jeg tror jeg har et problem med for tynn/slitt hornhinne… (nå skal det sies at jeg ikke har sjekket det hos disse laserfolkene, men sliter litt med å bruke linser grunnet slitte hornhinner, så regner vel med at jeg får negativt svar….)

  Tror du ikke at du kan finne rimeligere briller? Grunnen til at brillene mine blir så dyre er rett og slett glassene fordi de er så sterke. Tenkte meg kanskje at du kunne finne rimeligere til styrke -1 eller -2? Hva med Specsavers? (har ikke prøvd selv…)

 2. -6 og -6,5 er ille nok – selv synes jeg ikke egentlig det var noen stor forskjell fra -5 og utover til der jeg er nå (-12komma noe i brillestyrke) 🙂

  Jeg aner ikke hvordan det er med horninner egentlig – grunnen til at Rikshospitalet sendte meg hjem var visst fordi de ikke hadde fått beskjed om at skjevhet, og dermed ikke var forberedt… Eller noe. Egentlig ikke så veldig imponert over folkene der.

  Specsavers ja! Der sier du noe 😀 Jeg kan jo prøve til jeg finner innfatning jeg liker i butikkene, og så prøve å bestille den på nettet. *lykkeliten*

 3. Jeg har nylig handlet briller hos Specsavers og de blir fort kostende litt hvis man vil ha mer enn minimum. Det ene brilleparet jeg kjøpte kostet i utgangspunktet 1400kr, men havnet på 2900 for å få antirefleks, ripebeskyttelse og 30% lettere glass. Artig å prøve ut alle brillevariantene de har, selv om jeg ikke fant så mange jeg syntes var “meg”.

  Føler meg forøvrig heldig som kun har -2 og -2.25 når jeg leser om utfordringene dine star :-/

 4. Pingback: 7 stjerner « Stjernesøkerens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *