Motorsyklister

Nå er de i gang igjen, motorsyklistene. De henger opp postere merket med “Nå er vi her igjen, ser du oss?” langs motorveien, og syter og klager og skriver leserinnlegg i avisene om farlige bilister som driter i de på to hjul.

Det stemmer helt sikkert at det er en del slike bilister – det er i det hele tatt mange folk som kjører bil som overhodet ikke skulle fått lov til det, selv så enkle ting som blinklys er det mange som ikke kan håndtere.

Men det er ikke farlige bilister jeg vil snakke om, det er motorsyklistene. For jeg kan ikke hjelpe for at jeg blir litt provsert av alle lesebrevene og klagene og postersene.

Jeg kjører daglig motorveien mellom Kløfta og Olavsgård (og omvendt), og jeg har etterhvert utviklet en angst for motorsyklister. På tur hjem rundt firetida går trafikken gjerne mellom 50 og 90 i 100-sona på motorveien, veldig rykk-og-napp og med begge feltene nordover tråka fulle av biler. Noen lar seg tydelig stresse av dette, og vever bilene sine fra felt til felt, andre liker å gi bånn gass for så å bremse helt opp igjen og det står uten unntak minst en bil med varselblink på ute på veiskulderen på denne strekningen – i det hele tatt er trafikken på tur hjemover ganske hektisk, og det er mye å følge med på. Og det er som regel da de kommer, motorsyklistene. Helst i 90 eller fortere – MIDT I MELLOM DE TO FELTENE som er fulle av biler. De kommer grisefort – i det ene øyeblikket er det ingenting der, i det neste fiser det en motorsykkel forbi i hjertestoppende fart.

Så, kjære motorsyklister – jeg er en over gjennomsnittet forsiktig bilist (jeg holder alltid ekstra avstand frem til en motorsyklist og jeg sjekker nøye før jeg bytter felt i tilfelle det er en motorsyklist der som er vanskelig å få øye på), men jeg er dessverre ikke synsk. Jeg kan ikke lukte at rett etter den bilen som nettopp klemte seg inn rett foran nesa mi, så kommer du dobbelt så fort som alle andre på veien og klemmer deg mellom meg og traileren i det andre feltet. Synes du at det er skummelt, og at jeg som bilist burde klart å fornemme at du kom og skulle frem akkurat der, akkurat da, og går hjem for å skrive et rasende leserbrev om uforsiktige bilister, så må jeg bare si UP YOURS, kanskje du burde holde deg til tråkkesykkel.

[For å unngå mulige misforståelser: Når trafikken på fredag ettermiddag går i 40-50, så har jeg ikke noe i mot de motorsyklistene som forsiktig og hensynsfullt sniker seg i mellom i en moderat fart. Det er fartsidiotene som tar sjanser jeg har i vrangstrupen!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *