Den 17de

Som dere sikkert har fått med dere spiller både jeg og sambo WoW – World of Warcraft. Det har vi gjort i ganske mange år, og i nesten alle årene har vi vært med i samme guild – en herlig gjeng med folk som spiller for å ha det gøy, og som liker å gjøre ting sammen. Dark Serenity har “voksne” spillere (vil tippe gjennomsnitt rundt midten/slutten av tjueåra, uten at jeg er helt sikker på det) som alle legger mer vekt på å være sammen enn på å dure igjennom alle instancene fortest mulig.

I fjor var vi på guild-treff i Belgia hos Natje (Ulrich) og Yunalescka (Natalie), en stor suksess! Utrolig morsomt å møte folk man bare har hørt stemmen til uten å se, men som man alikevel har “kjent” over flere år. Litt senere på høsten hadde vi også et improvisert “norsk” guild-treff i Oslo, som også to av nederlenderne og en svenske klarte å lure seg med på 🙂

Øystein og jeg klaffer ganske godt med Natje og Yuna, så vi inviterte dem oppover på besøk – til den 17de. Det ble en super langhelg 😀 De kom på torsdag, da dinglet vi rundt hjemme, var en tur ute hos hesten (de fikk prøve å ri, Yuna fikk fullstendig latterkrampe – vi trodde hun skulle trille av hesten så hardt som hun lo) og slappet av med god mat. På fredag gjorde vi unna alle turisttingene i Oslo: Holmenkollen, Vigelandsparken, Oslo sentrum (stortinget, slottet, rådhuset) og ferga over til vikingskipmuseet. Slitsomt, men litt gøy og. Vi var faktisk ganske heldige med været den dagen, det holdt seg tørt helt til vi dro hjem. På ettermiddagen dro vi på grillfest hos et vennepar som bor rett ved oss (veldig deilig å kunne rusle hjem når man er god og brisen utpå kvelden ;)).

Lørdagen våknet vi til tett snødrev. Snakk om nedtur! Etter litt rådslagning i sofaen, ble det bestemt at vi alikevel skulle ta turen inn til Oslo. Jeg har heldigvis bunad med cape, og for en gangs skyld var jeg glad for både strømpebukser og underskjørt. Yuna fikk låne min elskede svarte vitnerkåpe og vinterstøvletter. Folkemengden i Oslo på 17de er jo et lite eventyr i seg selv, morsomt å være der, og morsomt å se belgiernes reaksjon på det hele. Vi var så heldige at vi fikk sikret oss sitteplasser på Onkel Donald, hvor vi møtte enda en person fra guilden. Dessverre ble det for kaldt å sitte der i lengden. Vi dro hjem, spiste god mat og spilte kubbespill i stedet 🙂

De reiste hjem på søndag, og jeg tror alle var enige om at det hadde vært en bra tur 😉

4 thoughts on “Den 17de

  1. Høres ut som en bra helg ja 🙂
    En venninne fra Australia tok sin første Oslo-tur 17.mai-helgen også… Men blir litt nasjonalistisk når man ser hvor imponert utlendingene blir av nasjonaldagen vår 😀

  2. Så fint med besøk på en så spesiell dag. Innmari kjipt med været vi hadde, men det går heldigvis an å ha en fin feiring likevel. Bra besøket deres trivdes! 😀

  3. Kan jeg få spørre om hvordan dere kom fram til navnet på guildet? Har det noe med Joss Whedon’s Firefly å gjøre? 😀

    Nå merker jeg at jeg har helt sporet av her inne på bloggen din. Skulle inn for å lese litt og takke for besøk hos meg og så frister du med ord som ‘fantasy’ og ‘sci-fi’ og ‘bøker’ og ‘nerd’ og… *sikler*

  4. Hehe – så morsomt Valkyriana 😀 Velkommen hit 😉 Jeg tror ikke det hadde noe med Firefly å gjøre… Vi het Holy Sisters of Alliance og var en ren jenteguild i starten, før kjærestene gjorde et lite opprør og vi lot dem bli med. Et navneskifte var påkrevd og det ble strid hvorvidt vi skulle holde ved det hellige eller skifte til noe mørkere. Serenity var et forslag, og noen hektet på Dark for at det skulle tilfredsstille flest mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *