Et katteliv

aakurv1.jpgNå er begge kattene blitt utekatter 🙂 De er ute på ettermiddagen mens vi er hjemme og kan ha terrassedøra åpen for dem. På det varmeste dingler de bare rundt husveggene, men utover kvelden har de tatt seg både tre og firetimers turer opp i feltet. Noe vi vet av den enkle grunnen at Ares mjauer for annethvert skritt, så vi kan høre ham forsvinne oppetter, og komme ned igjen… Mulig dette driver naboene fra vettet? 😉

Halen rett til værs og uendelig tilfreds kommer han mjauende når vi roper – med mindre det skjer noe skrekkelig spennende da såklart… Og da er det helt greit å bli tatt inn, få middag, og legge seg på sofaen resten av kvelden 

Vår lille eventyrer har sitt liv sommer, det er det ingen tvil om.

Athene også er ute nå, hun kom fort over DEN skrekken! Det viser seg at det bare er terrassedøra som er skummel. Sikkert fordi det har vært en del gravemaskinjobbing på den sia av huset på dagtid, og mye bråk mens vi ikke har vært hjemme. Vi satte opp vinduet på kontoret for å få ordentlig gjennomlufting, og VIPS var det utekatt av ‘tene også. Det skumle med ‘tene er at hun ikke bryr seg så mye om tom mage som det Ares gjør (han er vel typisk gutt) og det er ikke sikkert hun kommer hjem til kveldsmaten.  På fredag var vi kjempebekymra, da kom hun ikke hjem før klokka to… Klirreklirre “MIIII” sa det ved siden av senga – gjett om vi var glade. (Klirreklirre fordi de har halsbånd med bjelle på )

Det er litt planlegging som skal til, ettersom vi vil være hjemme mens de er ute, slik at dører og vinduer kan stå oppe om de vil inn igjen. Det vil si at en av oss må være sikker på å skulle være hjemme hele ettermiddagen. De må ikke slippes ut for sent, for da tar de seg langtur utover natta, og de bør få middag ganske tidlig så de blir sultne igjen til ti-tida… Puh. Men det går jo 🙂

2 thoughts on “Et katteliv

  1. Vi har samme greia med Ada. Hun er både en bedre jeger og mindre interessert i å komme på signal, mens Linus når som helst kan kalles på med spesialsignalet vårt. Er det forskjeller på kjetter og hankatter der, mon tro? Vi har heller ikke kattene ute når vi er hjemmefra, derav Loc8toren, og vi bruker mat til å regulere utetiden. Middag serveres fast 18.30, og rundt 18.00 kommer de nesten uten unntak tuslende og begynner å henge rundt matfatet. De har gode indre klokker, dyra. 🙂

  2. Radiopeiledings :O Noe så genialt! Det skal sporenstreks innkjøpes 😀 De indre klokkene fungerer når de er innendørs, nåde meg om det går ti minutter over ett av de tre måltidene de får om dagen i tillegg til tørrforet… Men akkurat nå er utelivet mer fristende enn mat for Athene. Hvis du ser på kattedyrene, så er det vel generelt sånn at hunnene er jegerne og de aktive – mens hannen slenger rundt i skyggen og generelt er langt mer makelig anlagt? Jada, de passer på territoriet sitt, men ellers gjør de da ikke et slag mer enn de må 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *