The Gone-Away world

Sist leste bok er The Gone-Away World av Nick Harkaway.

Dette er den beste boka jeg har lest på veldig lenge!

Den inneholder så mye at det er vanskelig å forklare det. Selve handlingen er i en “after the bomb” setting, eller, den omhandler forholdene før “the bomb”, noe av årsaken, hendelsene under “the bomb” og hva som skjedde etterpå. Den handler om frykt, om byråkrati, om viljen til å holde på det kjente – og hvor langt man er villig til å gå. Den handler om mellommenneskelige forhold, om råskap, om overlevelsesinnstinkt, om sammenbrudd og oppbygging… Sci-fi, ninjaer, kjærlighet, skrekk, referanser til utallige andre bøker & filmer… Det vil liksom ingen ende ta 🙂  

Den har holdt meg fanget i over en uke, den er stor, omfattende, ekstremt godt skrevet (forfatterens tendens til å bruke ekstremt mange ord på å beskrive ting fungerer, selv om jeg av og til måtte legge ned boken, tenke igjennom siste setning, og så lese siden en gang til), fengslende og tankevekkende.

Etter 2/3 gjør forfatteren en vri som nesten vippet meg av. Jeg måtte legge bort boka et par dager før jeg kunne gå tilbake til den og lese videre… Det var ikke det JEG ville at skulle skje. Men det fungerte, og han hentet seg inn igjen.

the_gone-away_world.jpg

2 thoughts on “The Gone-Away world

  1. Pingback: Stjernesøkerens » Blog Archive » Fjorårets leseliste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *