Skuffa!

k850i.jpgGår det an å klage på en mobiltelefon? Å få byttet den, selv om man har hatt den i et par uker? Selv om det ikke er noe i veien med den – den bare er ikke verdt pengene?

For to uker siden ramla mobilen ut av lomma mi mens jeg sto på gardintrappa og beisa – med katastrofale følger. En ny mobil måtte anskaffes. Jeg bruker mobilen til tre ting – ringe med, sende meldinger, og ta bilder. Ettersom jeg alltid har mobilen i lomma på ridetur har jeg ønsket meg en med et skikkelig kamera. Den gamle telefonen var en walkman-telefon fra Ericsson, som jeg syntes tok OK bilder, men ikke noe mer enn det.

Jeg satte meg ned og leste igjennom alt av tester, og endte med å kjøpe meg en Sony Ericsson k850i. I følge testene og Ericsson selv er dette det aller beste på markedet akkurat nå, med 5 megapixler, masse funksjoner, og en av de bedre blitzene du får på mobiltelefoner.

Etter å ha hatt den med på fjellet og virkelig testet den har jeg bare en ting å si: JEG ER SÅ SKUFFA! Den tar kornete bilder med blasse farger i dagslys, og aldeles svarte bilder om det er bare litt skumt i rommet. Det ser nesten ut som om den tar bildet et sekund ETTER at den setter av blitzen. Den gamle walkmantelefonen tok mindre kornete bilder, og hadde bedre farger enn det denne presterer. Jeg har tuklet med alt jeg har kommet over av instillinger, til ingen nytte. Telefonen suger vilt og hemningsløst.

Spørsmålet er, får jeg levert den inn? Jeg vil heller ha igjen en maken til min gamle enn denne teite saken.

7 thoughts on “Skuffa!

 1. Huff da!
  Nå har du vært uheldig, og det er utrolig frustrerende. Dra til butikken, kanskje er det noe feil med akkurat din telefon!
  5 megapipixler, skulle gi gode bilder!!

  Lykke til!
  Nina

 2. Det var jo kjipt!

  SE er (generelt) gode telefoner, og gir det de lover. Utifra hva du beskriver høres det ut som en software feil. Hvis du bruker Windows maskin, kan du oppdatere Softwaren selv. Du kan besøke SonyEricsson på denne siden

  http://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/updateservice/k850i?cc=no&lc=no

  Det er linken rett til oppdatering for DIN telefon modell (K850i).

  Hvis ikke det hjelper, ville jeg snakket med butikken, og levert den inn til et service verksted.


  Rune

 3. *klaske panne* Oppgradering er jo litt lurt! Har kjørt full rulle med oppgraderinger nå, skal ut og teste kameraet igjen senere i dag 🙂 Takk for tips.

 4. Frikke: Jeg har faktisk hørt andre si at de syntes 810i tar bedre bilder enn 850i 🙂 Men har fått en ny kommentar nå, om at 850i tar gode bilder, men det er mer jobb – man må stille inn mye mer selv, lukkertid, lys/farge, masse settings man må pjukle med for å få maks utbytte av kameraet. Såh. Jeg får sette meg ned og lære meg settingene 🙂

 5. Åh så irriterende! Jeg synes du skal gå tilbake og klage, si at du valgte telefonen pga de bra referansene ift kamera, men at kameraet faktisk ikke lever opp til det du leste om det. Du har jo hatt den kort tid, så jeg tror det skal være mulig å heve kjøpet??? Eller så er det noe feil og du har rett på reparasjon/bytte.

  Lykke til! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *