Er det mulig?

De norske sprangrytterne tok i går bronse i lagkonkurransen. Det er sensasjonelt – Norge har ikke hatt lag i OL siden 1936, og så går de avgårde og tar bronse etter flere harde runder mot verdens beste sprangryttere.

De fleste av dere visste antageligvis ikke engang at Norge HADDE sprangryttere i OL, for mens det har vært skrevet side opp og side ned om rifleskyting, så har det knapt vært et kvekk om sprangrytterne. Det var en liten sak i Aftenposten og i VG etter at spranglaget kvalifiserte seg til finalen, men de forsvant fort – det har vært skrevet mer om perifere sporter hvor vi ikke engang har deltagere.

Det morsomme er at hovedsaken nå er at MÄRTHA synes dette var fantastisk, og hva hun synes og tenker og heier og at hennes venninnes far eier den ene hesten. Det hele er illustrert med et stort bilde av Märtha. I Dagbladet er det et bilde av Märtha til hest og undertittelen “Prinsesse Märtha Louise er strålende fornøyd med OL-bronsen.”… Det høres ut som om det var hun som tok den.

*megagrump*

Velvel 🙂 De gjorde det fantastisk bra, og all ære til dem!

(Og alle dere som mener at hestesport ikke er sport, at det bare er å holde seg fast og så ordner hesten resten… Bare spar dere – jeg har gått så mange runder i den diskusjonen at jeg ikke gidder mer. Prøv selv eller ti still om noe du ikke vet noe om!)

[EDIT] Nå har nok journalistene våknet, for nettavisene begynner å få mer informasjon om bragden 🙂 Aftenposten har en god artikkel om laget og spesielt Tony Andre Hansen. De har også sett lyset når det gjelder hva som kreves av rytteren i ridesport og sier: “Det går nemlig ikke an å kjøpe seg til suksess, selv om man investerer i et meget godt hestemateriell.” For det ER en prestasjon av både menneske og hest 🙂

5 thoughts on “Er det mulig?

  1. Hihi. Jeg må innrømme at det første som slo meg var: “Huh, Märtha i OL? Er ikke hun gravid da?”
    Men uten tvil en flott prestasjon! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *