Sånn forresten…

Aftenposten informerer.

NSB har de fem årene vært rammet av for eksempel 2849 feil på signalanlegget i NSB nærtrafikk. Det betyr at signalfeil har ført til stans i trafikken 1,5 ganger daglig de siste fire årene, i følge tall som tidligere er lagt frem av Jernbaneverket. I tillegg kommer forsinkelser og innstillinger som skyldes andre feil, for eksempel gamle tog eller mangel på ansatte.

Jatta. Been there, blitt utsatt for det. I går holdt jeg på å ikke komme meg med toget. Øystein og jeg timer hjemferden slik at vi drar med samme tog, ettersom vi er avhengig av bil fra Kløfta for å komme oss helt hjem. Han går på på Lysaker og jeg på Oslo S. Dal-toget er normalt riiimelig fullt sånn rundt klokka fire. I går kjørte de for sikkerhetsskyld med 3 vognsett i stedet for 6. Som lokføreren sa det: “Det er en anelse intimt her i dag, som dere sikkert har merket. Vi ber de som står nærme dørene om å gå ut av toget på stasjonene så de som skal av kommer seg av – vi lover å ikke dra fra noen.” Jeg sto på den gule streken på nederste trinn og trakk inn magen det jeg var god for… Døren gikk faktisk igjen. Men behagelig var det ikke.

On the upside: Det er litt imponerende hvordan folk som normalt maser og trenger seg frem i køer og er stive og stressede og sure på toget hjem plutselig blir hjelpsomme og pratsomme og nesten trivelige når noe sånt skjer. Folk klemte seg villig vekk lenger inn og oppmuntret de som sto fortvilet på perrongen og trodde de ikke skulle komme med toget om å prøve alikevel. “Det går en albue inn her, og jeg tror du kan få inn et kne bak han der.” Felles fiende osv antar jeg. Det ga iallefall noe å prate om der vi sto klemt sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *