Messetider

Sist torsdag var jeg på årets aller første utdanningsmesse – i Fredrikstad. Det var forøvrig min aller første utdanningsmesse også, som utstiller i stedet for besøkende. Det var overraskende gøy 😀 Tjåka fullt av folk, og selv om de for det meste var ungdomsskoleelever og altså ikke SÅ interessert i høgskoler enda, så var det massevis av spørsmål og henvendelser. NITH har en ganske kul stand, helt enkel – en bildevegg med oversikt over studieprogrammene, et lite bord, to brosjyrestands (som var konstant tomme og måtte fylles på jevnt) og lerret & prosjektor koblet opp mot en Wii. Og gjett om Wiien trakk folk?! Helt hysterisk, ungene sto tettpakket inne hos oss for å spille og snakke om dataspill, webdesign og alt av IT generelt.

Det var nesten så jeg måtte synes synd på landbruksskola og politihøgskola som hadde stand rett ovenfor oss… De hadde bare en brøkdel av de besøkende vi hadde. Men så skal det sies at vi hadde en lettere aggressiv selvpromotering, ut i gata og huke tak i ungene i det de gikk forbi 🙂 Det nytter ikke å sitte på en stol og vente på at folk skal komme og spørre hva vi holder på med!

Slagordet for NITH er “Teknologi og design” – og det var en morsom opplevelse å se reaksjonen til de forskjellige når vi holdt ut brosjyren og sa “teknologi og design”. I utgangspunktet var alle uinteresserte i oss og vår stand, men de fleste gutta stoppet opp og snudde ved “teknologi”, mens jentene som brøytet seg forbi når de hørte “teknologi” bråsnudde så fort vi slengte “design” etter dem.

Det var slitsomt, men morsomt å stå en hel dag slik. Masse folk, masse spørsmål, masse lyder og sånn lys som det er inne i slike haller gjør at man er ganske svimmel etterpå – men det kjennes godt ut også, det er så mange dyktige unger! (Ok, jeg bør vel ikke kalle dem unger 😛 Ungdommer?) De vet så mye, og har så gode spørsmål og argumenter. Jeg er helt fasinert. Neste messe er på Hamar i januar, og så kommer de store messene fortløpende ut januar og februar. Moro!

4 thoughts on “Messetider

 1. Messe er jo egentlig kult.
  Snålt med tanke på at jeg er folkesky, men å stå på stand klarte jeg. Og det er utrolig artig når man har dratt med seg noe mer enn prating som engasjerer og interesserer ‘ungene’. For mangen av dem er der jo for å få ideer..

  Det er utrolig hvor mange gutter og jenter man kan få til å rødme med et slikt varmemålingskamera :]
  Og hvor mange gutter man må be om ikke å bli for ivrige :p

 2. Vi er hjemme omtrent hele januar, bortsett fra den siste helgen!
  Da skal vi til Fredrikstad i bryllup:-)

  Faktisk min mors, litt rart…….

  Nina

Leave a Reply

Your email address will not be published.