Hjemmekos og smultringbakst

Oppsummert helg: Smultringbakst hos mormor (visste du forresten at hullet i smultringen er en akkurat passe munnfull, og lovlig å spise med en gang, og minst like god som selve smultringen?), laaang og deilig badstu med etterfølgende ost og portvin, kaffeslaberas hos bestemor, julemesse på Gillund (jeg skal for første gang pynte ordentlig til jul, så jeg hamstret hjerter og stjerner og glassengler og…) og tantebesøk på fin fin fin gård. De har jobbet hardt for å få småbruket sitt så lekkert som det er nå, og det er virkelig blitt drømmestedet – med islandsheststall, hundegård, hønegård, fantastisk hus og nydelig hage.

Jeg savner slekta mi en del. Før møttes alle jevnlig på Hersjøvangen (gården jeg fortsatt prøver å tilbringe en uke eller to på om sommeren), hvor hele farsslekta holdt til i ferier og helger. Nå har de fleste kjøpt seg hytte annensteds, og vi har mistet et møtepunkt. Nå møtes alle bare en gang i året – hos bestemor 2. juledag til julefrokost. Jeg har en bra gjeng med onkler, tanter og søskenbarn, så det kjennes av og til litt stusslig å ikke se dem oftere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *