Jernbaneverket…

…gjør det igjen! Denne gangen ville de gjerne sette inn et nytt signalanlegg på Jærbanen, men i følge Jernbanetilsynet har dette anlegget fem feil som er såpass alvorlige at de nekter.

Jeg lurer litt på hvor Jernbanetilsynet var når Jernbaneverket satte inn signalanlegget som herjer på Østlandet. Jeg lurer også litt på hvorfor Jernbaneverket får lov til å holde på når de tilsynelatende fullstendig mangler kompetanse innen jernbane. Burde de ikke funnet disse feilene selv? De har ikke engang et alternativ, men sier at trafikken må dirigeres manuelt…

NSB og Jernbaneverket og angst og frustrasjoner – men noe kan man jo le av også! I dag tidlig ble vi stående fem minutter rett nord for Oslo S og vente på signal for å kjøre inn til stasjonen – noe lokføreren informerte om, og i samme åndredrag sa han at “Det passer i grunnen bra, for jeg har et teknisk problem her”. Problemet var at vi var i et av de fancy, temmelig nye, italienske togsettene. De ja. De som ble kjøpt inn i 2000 og ikke var i drift før 2004 pga mystiske problemer. De som ikke tåler kulde og is. Dersom de sklir littegrann på sporene begynner deler av systemet å slå seg av, og da er det ingen annen redning enn å slå av ALLE systemene på toget og reboote toget. Fancy, hva?

2 thoughts on “Jernbaneverket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *