Ålesund, datokaos og mistede kjærester

Denne uka var det Ålesund som sto på lista over utdanningsmesser jeg skal delta på. Og på den første listen sjefen sendte ut sto det rigging 26. januar. Noe jeg noterte meg at var en mandag, før jeg prompte glemte datoen. Å reagere på at det sto 25. på flybillettene som senere ble sendt ut… neh. Jeg skulle jo reise mandag, og hadde kontroll på det. Planen var å dra på jobb mandag morgen og videre til flyplassen i to-tida.

Søndag ettermiddag fikk jeg en tekstmelding fra studenten som også skulle stå på standen i Ålesund: “Er du fremme alt?” Hun hadde da landet med det flyet jeg også skulle vært med på, og lurte på hvor jeg var. Etter noen timers stress, x-antall telefoner og en nettbestilling senere var jeg også på et fly til Ålesund… Fem timer etter egentlig avreise. Selvfølgelig var flyet forsinket, tunellen stengt og bussen rakk ikke ferga, så rundt to var jeg i seng på hotellet. Det gjorde vondt å stå opp igjen i sekstida for å være klar til å rigge stand, men det holdt fint, og når messa åpnet klokka ni var vi klare.

Som om det ikke var nok stress å måtte hive seg i veien på et senere fly på søndag – jeg hadde ikke pakket eller noe enda når jeg fikk beskjeden – greide jeg også å rote bort Øystein underveis.

For når jeg fikk meldingen og begynte med ringerunden min satt jeg i bilen, underveis til et sted langt utti Nannestad hvor Øystein skulle spille fotballkamp. Jeg trengte bilen videre fordi jeg skulle ta inn og fore til kvelds på stallen. Gjett hvem som glemte å følge med på hvor vi kjørte? Jeg fant en vei hjem igjen – men ikke den samme som vi kjørte til! Og med alt stresset er jeg overbevist om at jeg ville kjørt meg bort om jeg skulle ha begynt å lete etter fotballbanen snaue halvannen time før flyet skulle gå…

Heldigvis fikk han skyss hjem av en annen på laget, og jeg fikk ordnet meg skyss til flyplassen.

Ålesund er forøvrig en super by! Vi var utrolig heldige med været, klart og vindstille, og mandag etter endt messe hadde jeg god tid til å rusle og nyte både byen og utsikten til fjellene rundt.

3 thoughts on “Ålesund, datokaos og mistede kjærester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *