Et lite hjertesukk

Ute hos oss har vi et postbud som vi mistenker for å være litt kjapp i leveringa si, eller så er de som skriver ut hentelapper utrolig rotete av seg. Det har vært flere tilfeller av hentelapper for posten som aldri har dukket opp – eller som vi bare har fått purrevarselet for. En gang fant vi hentelappen på bakken foran postkassa om morgenen (enda godt vi fant den før den blåste sin vei).

Vi har pr tiden ingen avis, og har egentlig reservert oss mot reklame, så det er ikke SÅ mye som skal oppi den kassa. (Reservering mot reklame hjelper forøvrig lite når budet ser ut til å bruke vår kasse som dumpingstasjon på slutten av runden sin, det er ikke sjeldent vi finner fire/fem utgaver av samme reklameblad.)

Vi har blitt ganske flinke til å sjekke ALT i kassa nøye de gangene vi venter på en pakke på posten – vi åpner og rister alle reklamebladene for å være sikre på at hentelappen ikke har sneket seg innimellom noe annet.

Denne gangen kom det ingen lapp. Jeg kontaktet netthandelen på tirsdag og spurte om de egentlig hadde sendt pakka – hvorpå jeg prompte fikk sporingsnummeret. Pakka hadde kommet frem på posten den, og vært på Kløfta postkontor siden 20. januar. Med tanke på returfristen posten har, hev jeg meg på telefonen til Posten for å spørre pent om pakka kunne få bli liggende en dag ekstra, slik at jeg kunne gå tidligere fra jobben for å hente (hva er greia med åpningstid til fem?) – men DET gikk altså ikke an! Mannen som svarte på telefonen satt i Oslo og hadde ikke noe med postkontorene å gjøre, og den pakketransporten er så automatisert at det tydeligvis nesten ikke er mennesker involvert. Å holde igjen en pakke med EN dag var altså ikke mulig. Etter at jeg truet ham litt lovet han alikevel å ringe postkontoret og spørre om det var mulig å holde igjen den pakka en dag.

Jeg lurer litt på hvorfor Posten i det hele tatt har et kontaktnummer når de som sitter der ikke har noe med postkontorene å gjøre – burde de ikke hatt hvert sitt nummer da?

Jeg raste innom posten i går etter jobb alikevel, for sikkerhets skyld – og jatta, pakka hadde gått i retur klokka fire den, en halvtime før jeg kom. Damen på posten skjønte hvor sint jeg var over å ikke ha mottatt noen hentelapp, men fortalte meg at de ikke hadde noe med utsending av lapper eller med postbudene å gjøre.

Såh. Postkontorene og postbudene og sentralbordet i Oslo og de som skriver pakkelapper i Oslo har ingen ting med hverandre å gjøre. Du kan ikke få tak i budene eller de på kontorene, og han på sentralbordet har bare et utvidet kurs i hvordan-være-ydmyk-uten-å-hjelpe.

Jeg vet jo egentlig at jeg ikke kan stole på at ting skjer slik de skal, at togene går når de skal og pakkene dukker opp i posten når de skal. Men det er litt ergelig alikevel.

9 thoughts on “Et lite hjertesukk

  1. Opplevde noe av det samme selv nylig. Trengte nytt sikkerhetskort til nettbanken, men fikk bare koden. Hos Postbanken forsikret de meg at det var sendt, og jeg bare skulle drøye et par dager så skulle det nok dukke opp. Sendt var det jo, men dukke opp ville det ikke. Tok etter to og en halv uke selv kontakt med postkontoret og de hadde visst sendt ut hentelapp og påminnelse om ankommet forsendelse. Og som hos dere var beskjeden at det kanskje var havnet sammen med litt reklame, men maska ble lang når jeg sa jeg hadde reservert meg for reklame. Ikke greit det der… Fikk logget inn og betalt regninger som ville gått ut på frist dagen etter 😛

  2. Rare greier.. Selv jobber jeg i post-i-butikk, og det hender stadig at kunder ringe oss direkte og ber oss om å ikke sende pakken i retur. For oss er det ingen problem, da merker vi bare pakken, at den ikke skal sendes i retur, og da blir den ikke det! For alle pakkene blir scannet manuelt og lagt manuelt på posttralle.. Men dette er hos oss, i Bergen! Andre kan ha helt andre rutiner! Men mitt tips er å ringe direkte til det postkontoret du skal hente pakken hos, og snakke med dem. Også lurt å sende inn klage på postbudet! 🙂 Håper det blir bedre i fremtiden!

  3. Jeg klarte i farten ikke å finne noe direktenummer til postkontoret her på Kløfta – og det hørtes ut på mannen som om det i tilfelle var han som måtte ringe dem, og ikke jeg… Det kan jo tenkes at han hadde en ekstremt dårlig dag og tok det litt ut på meg? Han var i allefall veldig negativt innstilt 🙂 Og jeg tror da at postkontorene på et tidspunkt også manuelt løfter på noen pakker slik som dere gjør… Pussig iallefall.

  4. Det må også sies at jeg har veldig bra opplevelser med damene på postkontoret – de leter gjerne igjennom haugen etter en pakke med ditt navn på om du sier at du ikke har fått noen hentelapp, og er du ute i tide finner de den også. Men de hadde altså ikke fått noen beskjed om å holde igjen denne pakken. Hjertesukket er mest over byråkratiet de virker å ha, som gjør at de tilsynelatende ikke er i stand til å kommunisere 🙂

  5. Trikset er å be om sms når pakken når postkontoret..
    Da får man også pakkenummeret og slipper dermed å stole på postbud og postkontorer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *