Arme riddere

Middag i går ble arme riddere med rørt jordbærsyltetøy. Rett og slett fordi jeg ble sittende og snakke med en av studentene her som er medlem i Frilansene (middelalderforeningen i Oslo som blant annet driver med riddertrening til hest) og hadde et veldig stilig bilde av seg selv i rustning på hesteryggen…

Arme riddere er sånn vi spiste til fredagskveldsmat hjemme, det er varmt og søtt og godt! Kanskje ikke SÅ egnet som middag, men det funket det og.

Nom nom.

Sånn ca til 5-6 skiver loff (gjerne litt gammel loff, så den er småtørr og har god sugeevne – annet brød fungerer selvfølgelig også):

2 egg
1 – 1,5 dl melk
2 ts sukker
1 ts kanel (evt etter smak)
Kardemomme etter smak
Smør til steking

Vips alt sammen, vend loffskivene i miksen og la dem suge til seg litt, stek dem til de er gyldne på begge sider. Spises med syltetøy (og rømme om du vil).

3 thoughts on “Arme riddere

  1. Åh det er godt! Jeg får dilla innimellom. Husker jeg pleide lage det som barn før foreldrene mine kom hjem fra jobb. 🙂 Kosemat!

  2. Namnam. Det hender vi lager sånne, bare ikke søte. Ha ost og skinke mellom to (loff) skiver som legges i egg og krydder etter ønske, og stekes i panne. Namnam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *