Vintervær!

Norske tog tåler ikke norsk vær. I dag gikk toget med halvt togsett (= kun ståplasser fra Kløfta og innover), fordi snøen og kulda har tatt knekken på mye av vognene NSB har. Men det gikk i det minste, i motsetning til togene sørfra i dag. Det er litt fasinerende. Det er knappe -10 og en snau meter med snø, og det får togene til å knele. Det er da ikke uvanlig vær det? Ganske normalt vintervær vil jeg påstå – iallefall for oss som husker mer enn tre/fire år tilbake i tid.

Hørte fra en kompis som har flytta hjematt til Toten at det var -27 grader der i dag tidlig. DA kunne jeg tilgitt lokføreren kommentaren om “det usedvanlig strenge vinterværet” her nede… Men ikke for -10 altså.

Jeg synes dagens vær er perfekt! Blå himmel, ti blå og akkurat passe med snø. Nydelig! Det trenger forsåvidt ikke å bli kaldere, men det er da DETTE som er vinter, eller hva?

2 thoughts on “Vintervær!

  1. Jeg bare elsker snøværet, men det kommer nok av at jeg ikke kjører bil eller skal skuffe snø. At toget ikke en gang kommer seg frem, er en tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.