Sommer!

Selv om snøen lå langt inn i april ble det sommer til slutt! 🙂 Jeg er tilbake på jobb etter en treukers ferie, og selv om nyhetsoppdateringene fra de aller fleste på Facebook gir inntrykk av at det ikke har gjort annet enn å regne er jeg godt fornøyd med sommeren så langt. Vi hadde maks fire dager med regn i ferien, og stort sett bare skurer – ellers har det vært sol og varmt. Kanskje varmen er det som skiller denne sommeren mest fra fjoråret, i fjor ble det liksom aldri varmt.

I år har vi holdt oss hjemme, med tanke på tidligere års langveisfarting (Aitutaki og Las Vegas)  bestemte vi oss for å spare litt penger i år (dessuten var vi jo i Paris i april!), og når vi i tillegg hadde nok av prosjekter hjemme var det helt greit.

Vi har endelig fått gjort litt mer ut av hagen enn bare gressplen. Vi var på avslutningssalg hos Gartner Olsen på Dal, og fikk sikret oss en masse lekkert til halv pris – et epletre med tre forskjellige sorter epler, japansk kirsebærtre, syrin, en hengende ertebusk og MASSE roser! (Pink Fairy, The Fairy, Viking, Flammentanz og en jeg ikke husker navn på.) Endelig er rosehagen min i gang. Nedre soldekk fikk også et hardt tiltrengt strøk med beis, så ingen kan påstå at vi har latet oss i sommer.

Som før nevnt mistet jeg mye av sola på baksiden av huset etter at det nye huset kom opp, i tillegg har de nå leid ut underetasjen, og stakkaren som bor der har egentlig fritt innsyn hos oss, nesten inn på soverommet. Han kan i grunnen sitte i stua si og se på TV hos oss 😛 Siden det uansett ikke er sol der fant vi ut at vi kunne sette opp en diger espalier og dra klatrepanter opp og over terrassen – Øystein tok snekkerprosjektet på strak arm, og har skrudd sammen en virkelig lekker greie! Med villvinstiklinger fra svigermor og en flammentanz til dekor håper vi å ha et fint dekke mot naboen i løpet av et par år 🙂

Snille Øystein kjøpte også nye hagemøbler til meg på baksiden, så nå har den siden av huset fått et ORDENTLIG løft – med tak delvis over sånn at det går an å sitte der ute selv på regnværsdager har jeg store planer om å kose meg med bok der ute så lenge det går utover høsten!

Men nok prat, her er noen bilder – la oss starte med FØR-bildene:

Tomten til naboen går faktisk ned skråningen og nesten halvmeteren inn på flata mot vårt hus (tåpelig opplegg, de får ikke utnyttet den skråningen til noe, den er for bratt):

Men nå! Nå har vi fått bygget espalier og plantet og sådd, og slik ser det ut nå (Øystein i full gang med espalieren). Vi har fått lov til å ta litt kontroll over utseendet på skråningen, og har fått slått ned ugresset som vokste der – vi har også laget to stenbed med kryproser i:

Baksiden av garasjen har blitt et koselig sted – heretter selvsagt kalt eplelunden, all den tid det står et helt epletre der.

For ikke å snakke om hvordan selve terrassen min ser ut nå! Utrolig hva man kan gjøre ut av en flekk med støv og møkk egentlig 🙂

Et nærbilde av sittegruppa, bare fordi jeg synes de er så ekstremt kule!

Vi har også plantet noen flere roser i skråningen på nedsiden av huset, og kortveggen av huset har fått pynte seg med en flammentanz:

Sånn. Det var vel det hele for nå – jeg har ingen bilder av det nybeisede ytre soldekk, men dere vet jo hvordan det så ut fra før 🙂 Dette ble en skikkelig skrytepost, men det får dere leve med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *