Aion-online

Hva er vel bedre en regnfull søndag formiddag enn å ha fått beta-tilgang til Aion? Vi testet spillet til “fulle” (dvs, jeg kom meg opp til level 12 før jeg ga meg – maks level i betaen er på 20), og det virker lovende nok.

Det ALLER beste (vel, for min del) er character creatingen. For de som har testet Age of Conan er det ganske kjent – man kan velge størrelse, plassering, vinkler og utseende på alle elementer i ansiktet og kroppen på skikkelsen man lager seg. Jeg kan sitte i timesvis og justere vidde på haka, vinkel på nesa, bredden på hoftene… Aion er langt penere enn Conan, og fungerer bedre (i AoC får du av og til hår som henger “gjennom” ansiktet osv).

Jeg liker hvordan de to faksjonene er delt inn, og hvordan de fungerer – jada, du har en mørk og dyster rase, med klør og svarte vinger, men de er ikke ONDE, de bare hadde uflaks og ble fanget på bunnen av verden når verden kolapset! De er praktisk anlagt og tar vare på miljøet sitt. De undervakre, lyse vesnene på toppen av verden er disgustingly selvtilfredse og overlegne i holdning.

Spillmessig er opplevelsen mye det samme som i WoW. Vi kaster spells og løper rundt, og oppdragene og historiene er velkjente. Drep ti av disse, samle fem av disse. Verden er vakker, og effektene finurlige – men det er ikke noe i spillopplevelsen som gir en “OMG DU MÅ BARE PRØVE DETTE SPILLET”-reaksjon fra min side. Skulle jeg startet på nytt nå ville jeg kanskje valgt Aion over WoW pga utseendet, men jeg bytter nok ikke helt bort fra WoW med det første.

Klasseinndelingen i Aion er morsom – sånn til å begynne med synes jeg den virker noe begrenset, men jeg går ut i fra at dette går seg til ettersom man stiger i level og får større variasjon i spells og egenskaper. I utgangspunktet er det bare fire klasser, som hver igjen deles i to når man blir level 10. Som prest kan jeg velge mellom cleric og chanter – hver med litt forskjellige healingspells og combat-muligheter.

Det siste jeg rakk å teste var professions. Og det virker som en god løsning! Hver character kan lære seg ALLE professions opp til et visst nivå. Deretter må man velge en man kan spesialisere seg i. Det koster å få opp alle professionsene, men det er deilig å være i stand til å samle alt av materialer (metall, planter, trevirke, osv) og å kunne bruke dem.

Oppsummert? Aion er et vakkert, vakkert spill, det er behagelig å spille – velkjent fra andre spill, og med gode historier – og ser ut til å fungere bra selv i beta-versjon (mindre bugs enn hva AoC hadde selv etter release).

Et par screenshot (klikk for å se dem større):