Praktikant

I starten av desember fikk jeg spørsmålet fra HiO om jeg hadde lyst til å ta i mot en praktikant i januar. Etter en liten runde med sjefen fant jeg ut at det ikke var noen god grunn til å la være, så denne måneden har jeg en fra førsteklasse ved  Bibliotek- og informasjonsvitenskapstudiet på besøk.

Det var litt skummelt å ta i mot en praktikant først, for jeg er stadig i ferd med å bo meg til  i biblioteket selv, og det fører liksom med seg litt ansvar å ha noen gående sånn. De skal jo helst være med på alt av daglige rutiner og ha nok å fylle tiden sin med – og når jeg selv holder på å riste på plass rutinene, så virket det hele litt nifst med en fremmed person oppå toppen.

Tildelingen av praktikant skjer helt tilfeldig, men jeg har hatt flaks og har fått tidenes hyggeligste fyr på besøk – som i tillegg er HELT rett mann på rett sted! Han kunne ikke passet bedre inn. Han er interessert i spill og tegneserier, og er gjennomført flink og effektiv, noe som har ført til at under mye skravling og moro har han også ryddet hyllene, katalogisert både pensumbøker, spill og tegneserier, stått for lån/retur og i det hele hjulpet meg med en mengde arbeid.

Han er såpass selvdreven at det ikke var noe stort problem at jeg reiste bort et par dager for å stå på messe – jeg kan ikke huske at vi var SÅ flinke etter bare et halvt år på studiet? De har visstnok lagt om fagene noe, og det må jeg i såfall bare applaudere og si at ser ut til å fungere.

HiO – får jeg en like hyggelig student igjen, så er det bare å sende en neste år også 🙂

3 thoughts on “Praktikant”

  1. Det hørtes jo skikkelig artig ut, heldig at du ikke fikk en med bedreviternykker da :]

    Er det i slike situasjoner at du plutselig føler at du må ha blitt voksen?

  2. Nesten 🙂 Først så kjente jeg på at jeg nå måtte ta meg sammen og BLI voksen før han kom… Men nå sitter vi bare og prater om tegneserier osv, så da tenker jeg at enten er det ikke så ille å være voksen, eller så slapp jeg billig unna denne gangen 😉

  3. Tror egentlig ikke det er så ille å bli voksen for det meste 🙂
    Her i gården har det ihvertfall været stort sett positive aha opplevelser fram til idag.

Comments are closed.