Alma

Det virker som om Alma hadde en god sommer, hun har kommet hjem igjen strålende fornøyd og i godt humør. Hun topper i ørene og humrer på meg om jeg roper på henne i innhegninga, hun jogger gjerne langsomt ved siden av Nynke – og finner seg glatt i økt trav bak både Baus og Nynke! Lillegullet som før stresset seg opp bare vi tenkte på å trave bak noen, nå trenger jeg knapt holde i tøylene.

Gallopp sammen med andre er fortsatt en utfordring, men vi kommer dit 🙂 Det henger nok mest sammen med at hun synes det er så forferdelig tungt å galloppere sakte.

Bolla mi har faktisk kommet hjem fra beitet i en noe slankere form enn før hun reiste. Det har vært nok gress på beitet, så det skyldes ikke mangel på mat, men det var hemningsløst bratte bakker der – og kombinert med en ufattelig sur og grinete vallak som jaget damene våre (Alma og Nynke var på beite sammen), så har det nok blitt en del trim i sommer.

Det har skjedd en del på stallen over sommeren, vaskeboksen er satt helt i stand – med varmtvannstank, så sist helg hadde M og jeg storvask! Almingsen ble shamponert og vasket etter alle kunstens regler. Hun har så vidt begynt å sette  vinterpels, og ble utrolig myk og fluffy og skinnende vakker etter vasken.

I tillegg har vi fått inn to nye hester og eiere!

Baus er en kaldblods vallak  (wooo! så er vi ikke helt alene blant frisere og andre jålehester ;)). Baus går i fjellet som turhest om sommeren, mens resten av året står han på for hos N. Som eneste store gutten på stallen får han selvfølgelig sin del av oppmerksomheten fra damene våre. G, N og jeg har vært på en del nydelige skogturer de siste ukene, og de tre hestene (Nynke, Baus og Alma) går fantastisk godt sammen. Ingen sure miner, ingen som stresser. Baus vil gjerne gå fremst, og Alma og Nynke er i grunnen happy med å få gå bak og se på den lekre rumpa hans (de er altså litt forelsket i ham begge to) – men hvis noe skummelt skjer, da vil både Baus og Nynke gjerne gjemme seg i halen til Alma.

Kira er en anglo-araber på fem år, jeg har ikke fått snakket så mye med eieren hennes enda, men både hun og Kira virker kjempehyggelige. Deilig med sånne koselige tilskudd i stallen!

Og til sist kan jeg jo nevne at jeg har fått enda en fòr-rytter til Alma. E er 13 og bor på Borgen, hun og mammaen var innom stallen en dag og lurte på om ikke E kunne få lov til å bare stelle litt for en hest sånn et par dager i uka, for hun har holdt på med en hest ute på Gjerdrum, men 20 min reisevei er litt langt på ettermiddagene sånn. Jeg har jo M to dager i uka, men E var utrolig flink med Alma når jeg hadde henne på besøk, at jeg måtte bare si ja. Jeg vet jo veldig godt hva det har betydd for meg at IH fra gamlestallen tok inn meg og Silje når vi var 13 🙂 Så nå har jeg fri fra hest mandag, onsdag og fredag. E er tøffest ever, og håndterer Alma helt glimrende, selv når hun girer seg opp – og i tillegg er hun hjelpsomheten selv, og tar gjerne foringer og annet som måtte trenges på stallen. Jeg tror alle staller trenger sånne jenter – flinke og blide og hjelpsomme 🙂

Bildet under er fra mai, Marte Y. Hoff på stallen har tatt det – er det ikke kjempefint?

alma

3 thoughts on “Alma”

  1. Du kan så vidt se beina til Geo bak Alma på det bildet – Geo er shettis vallaken på stallen, og vi gjorde et forsøk på å slippe ham inn til Alma før sommeren. Det var en blandet suksess 😉 Alma synes ikke noe om den der bittelille pelsballen, og Geo fant på en alle tiders ny lek – ert den sure svarte! Han føyk rundt som en rødbrun rakett, sneiet bortom halen til Alma, spant rundt og forsvant i motsatt retning lenge før hun klarte å snu seg for å komme etter 😀 Hun hoppet og bukket og slo etter ham med frambeina, men han var aldri der hun landet 😉

  2. De er innmari smart de små pelsballene, det har vi erfart også:)
    Godt å få inn hestene igjen nå!
    Mine er mer inne de også fortiden, tror ikke de liker overgangen så godt regn, vind og lave teperaturer smaker dårlig etter en deilig sommer og før pelsen har satt seg.

    Ha en strålende dag!
    Nina

Comments are closed.