Discworld re-read

Helgens lesestoff:

Thief of Time / Terry Pratchett
Sourcery / Terry Pratchett

Jeg er nok etterhvert blitt stadig mer fan av Pratchetts senere bøker. En periode sverget jeg til “mellombøkene” – som Jingo, Small Gods og Moving Pictures, men i det siste har jeg hatt vel så mye sansen for de aller siste, som Monster Regiment, Going Postal og Thud!.

Thief of Time har jeg egentlig ikke så mange meninger om. Det er kanskje en av de mindre interessante bøkene i serien for meg. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor.

Sourcery er en av de aller første bøkene, og selv om Pratchett deler ut rikelig med sleivspark til det samfunnet vi lever i, er parodien på annen fantasy og heltelitteratur den mest fremtredende. Man må kikke litt nøyere etter for å få øye på parallellene. En absolutt fornøyelig bok, men den krever litt mindre av meg. Det viste seg å være en fulltreffer som hyttelitteratur 🙂

3 thoughts on “Discworld re-read”

  1. Deilige, deilige Pratchett!
    Jeg må si meg enig i at de nyere bøkene er best. Jeg er ikke 100% sikker på hva jeg synes om Aching-bøkene, men man må jo simpelthen elske Nac Mac Feegles!

    Og snart kommer Hogfater-filmatiseringen på DVD (som skal spares til jula)

  2. Jeg gleder meg som en liten unge til filmatiseringen!

    Jeg er også litt vag på akkurat Aching, men jeg tror det skyldes at jeg har lest dem på samme måte som jeg har lest de øvrige Discworldbøkene, mens de kanskje er ment å være mer barnebøker … jeg vet ikke. Men Nac Mac Feegles er bare helt konge!

Comments are closed.