Fagdag med NetLife

På grunn av småforviklinger rundt påmelding (jeg trodde sjefen skulle melde meg på, sjefen trodde jeg meldte meg på selv) går jeg glipp av kunnskapsorganiseringsdagene som jeg så veldig gjerne skulle hatt med meg. Heldigvis fikk jeg alikevel sjansen til å høre Peter Morville forelese om Information Architecture and Findability på NetLifes fagdag i går. Hans tanker rundt organisering og oppbygging av informasjon burde i grunnen hele webredaksjonen her på HiAk ha fått med seg før vi begynte på den pågående webprossessen. Peter kastet i det minste litt om på min måte å tenke på før man begynner å bygge opp informasjon. Jeg tror definitivt jeg kommer til å gå til innkjøp av bøkene hans. Avslutningsvis dro også Peter inn en rekke nye dingser og oppfinnelser som utvider bruksområdene og interface-mulighetene for web. (Mange av dem kan sees på ambientdevices.com.) Dette gled godt inn med Guus van der Brekels foredrag om nye muligheter å nå brukeren på som jeg var på i forrige uke.

NetLifes presentasjon av sin nyutviklede teori rundt Kjernesiden var også verdifull å få med seg – om hvordan de aller fleste, selv de mest bruker-rettede informasjonsdesignere har en tendens til å legge til “støy” når de bygger opp en webside.

4 thoughts on “Fagdag med NetLife”

  1. I was thinking more about the taste and experience of a good cigar, rather than the nicotine … but since you bring it up *grins*

  2. Jeg fikk være med der i dag. Og selv om det ikke var noe særlig revolusjonerende syns jeg det er moro at det blir satt på dagsorden.

    Ble derimot litt frelst på mr. Morville, og tror også jeg kommer til å kjøpe bøkene 🙂

  3. Veldig bra bøker, hadde de på pensumlista i faget informasjonsarkitektur på høgskolen. Løp og kjøp den med isbjørn på;)

Comments are closed.