Fredagskos

Jeg er en enorm tilhenger av Netvibes (vet det finnes masse tilsvarende tjenester der ute, men Netvibes var den jeg oppdaget og tok i bruk først). Jeg bruker den til å organisere netthverdagen min, ved å gå inn på en enkelt side får jeg sjekket fire forskjellige mailadresser, facebook, og de viktigste bloggene/websidene/webcomicsene jeg følger med på. Alt pent organisert under egne tabber, og med et par ekstra addons for moroskyld (feks random Flickr-søk som en dekorasjon).

Men dette er ikke en post om Netvibes, egentlig, men om deler av innholdet – jeg ønsker å dele mine absolutte ultimate favorittwebcomics med dere! Ikke av den komiske eller nerdete typen (som det også florerer av på leselista mi), men fem episke, lange, nydelig tegnet og med gode historier og personer. Lenkene peker på første stripe i hver av seriene.

So here goes:

Freakangels
Av Warren Ellis og Paul Duffield. Sær og vakker. Verden har gått under og Freakangels har noe med det å gjøre – hva vet vi ikke enda… Oppdateres (så godt som) hver fredag.

Girl Genious Online
“Gaslamp Fantasy with Adventure, Romance and Mad Science” – kan det bli stort bedre? Fantastisk tegnet, full av snurrige personer og teknologi, og spennende historie. (NB! Kanskje den av seriene hvor tegningene har utviklet seg mest – og den som har gått lengst.) Oppdateres mandag, onsdag og fredag.

Gunnerkrigg Court
Antimony “Annie” Carver går på skolen Gunnerkrigg Court, en skole full av roboter, sær teknologi, spøkelser, feer og magi. Og utenfor ligger skogen med levende guder. Teddybjørnen hennes er en rev som… Vel, les selv! Utrolig søt, på mange måter stille tegneserie med gode historier og nydelige personer. Oppdateres mandag, onsdag og fredag.

Looking for Group
Med utgangspunkt i karakterene i din standard online RPG gruppe tar LFG-comic for seg eventyrene til en noe spesielt sammensatt gjeng. God historie, men det som gjør den leseverdig er humoren og warlocken Richard… “FOR PONY!” *flamme* Oppdateres to ganger i uken.

Lackadaisy Cats
Den vakreste tegneserien av dem alle. Satt i St. Luis i 1920, en ordentlig gangsterhistorie – med katter tegnet som hovedpersonene. Ufattelig vakkert utført! Dessverre også den med sjeldnest oppdateringer, nå sist hadde tegneren en pause på flere måneder…

5 thoughts on “Fredagskos”

  1. Oh! Jeg hadde faktisk tekt å skrive en Freakagels-blogpost her om dagen… Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget serien, og følte meg helt på jordet som hadde latt den gå 40 episoder før jeg fikk den med meg! Men det var litt digg å ha masse å lese på også 😀

    Skal sjekek de andre, siden jeg ikke har lest noen av dem før. Takk for gode tips!

  2. Masse gode tegneserier der ja, og jeg leser mange av dem allerede 🙂

    On the side: personlig foretrekker jeg Google Reader, synes netvibes blir for “dillete”…

  3. Jeg ga Google Reader en poke mens jeg lette etter noe å samle RSSene mine i, men syntes den var for spartansk 😀 Så der stiller vi nok ulike krav 😉

Comments are closed.