Julelektyre

Juleforberedelser krever sitt, både av meg og av lommeboka, så jeg har ikke hatt tid eller penger til å skaffe noe nytt og spennende å lese på før jul. For å ha noe å lese på sengekanten har jeg begynt på Sword of Truth-serien av Terry Goodkind – igjen.

Serien er temmelig lik Wheel of Time av Jordan, både historiemessig og leseropplevelsesmessig (om det er et ord) – jeg ble nemlig også her dritt lei rundt bok 5, da kunne forfatteren godt gjort seg ferdig i stedet for å kaste inn flere personer og flere vinklinger på en ganske rett-fram historie. Så sist jeg leste serien parkerte jeg bøkene midt i bok 5 og siden har jeg latt dem ligge. Øystein har lest alle, og liker dem – og ettersom Goodkind (i motsetning til Robert Jordan) faktisk klarte å gjøre serien ferdig for et års tid siden fant jeg ut at jeg skulle prøve meg igjen. De første par bøkene er forsåvidt gode.

Kort oppsummert: “vanlig” ung gutt finner ut at han ikke er vanlig alikevel, at bestefaren er en wizard, og at han har en skjebne som venter på å oppfylles. Fyll på med gode og onde trolldomskyndige, et magisk sverd, en helt særegen verden, masse folk som mener det beste, men alikevel truer vår unge helt, vakre damer og onde, onde fiender, så vet du sånn ca hva jeg snakker om.

Så langt har jeg kommet meg igjennom:
Wizard’s First Rule
Stone of Tears
Blood of the Fold
Temple of the Winds
Soul of the Fire
Faith of the Fallen
The Pillars of Creation

Så 7 av i alt 11 bøker så langt altså 🙂 Helt greit, men ikke noe mer.