Lesetips

Kan noen gi meg litt inspirasjon til bokinnkjøp? Jeg har hatt uflaks og ikke truffet på Thomas på Outland de siste gangene jeg har vært innom (han kan smaken min inn og ut og finner alltid noe snacks til meg). I tillegg er jeg litt sjanger-lei og usikker på hva jeg egentlig vil lese…

Jeg er solid lei av alt som heter epic fantasy (vel, unntak finnes, jeg venter i åndeløs spenning på neste bok av Martin!) etter at jeg leste meg trøtt på Jordan og Goodkind. Begge seriene startet glitrende, men sporet så av, og kunne imo blitt avsluttet for tre/fire bøker siden. Jeg leser fortsatt Eddings om igjen som kosebøker, men det er ikke fullstendig hurra lenger. (Hvis noen vil ha en inngang til fantasy så prøv Eddings! Lettlest, fengende og koselig.)

Jeg ønsker meg urban fantasy eller fantasy noir – gjerne noe skrekk, jeg leser en Clive Barker bk akkurat nå som faktisk ser veldig lovende ut. Eller enda bedre deepspace sci-fi eller cyber punk! Egentlig skulle jeg ønske at jeg ikke hadde lest Snow Crash av Stephenson, slik at jeg kunne lese den om igjen for første gang. Sitter og venter på at Reynolds og Hamilton skal komme med noe nytt, men det ser ut til å ta litt tid (den siste til Reynolds var forøvrig ikke no’ særlig…) China Mieville har jeg gitt opp helt. *sukk* Eller kanskje Tad Williams kunne skrevet en ny cyber greie ala Otherworld!

5 thoughts on “Lesetips”

 1. Clive Barker skuffet alikevel. Det var bare de første få sidene som var lovende, deretter gled han over i en form for husmorporno/grøss som bare er irriterende.

  Synd, for jeg likte i grunnen Imagica som han også har skrevet.

 2. Thomas på Outland er en av hovedårsakene til at jeg ikke ble ferdig med bacheloroppgaven min, så han boycotter jeg!

  Det er nesten så jeg har gått over til å handle på nett i stedet (men ender som regel opp på Paléet…)

  (Espen derimot, er en av årsakene til at jeg ikke har gitt opp å bli ferdig med den)

 3. Høres i grunnen ikke så veldig bra ut? o_O

  Kan se for meg at Paleet er stedet å gå for å unngå å reise hjem med bøker som tar oppmerksomheten vekk fra oppgaver iallefall. Sist jeg var der inne satt det en fjomp i kassa som presterte å komme med følgende:

  Jeg: “Kan du anbefale meg noe sci-fi? Jeg har lest ut de forfatterne jeg kjenner til.”

  Fjompen: “Eeee, nei, jeg leser ikke bøker jeg.”

 4. Haha! Jah, den er fin. Har møtt på sånne jeg også. Da ble det ikke noe særlig bokhandling på meg der iallefall.

 5. Oooo – og med det samme jeg sa jeg ønsket meg en ny bok fra Reynolds så KOM det en ny bok fra Reynolds! *glede* Han har tatt til vettet og skrevet mer fra samme univers som de første bøkene sine, så jeg håper denne er like god som dem!

  Nå må jeg bare si enda høyere at jeg vil at Hamilton og Martin skal komme med nye bøker også 🙂

Comments are closed.