Mellombok

I går gjorde jeg ferdig første bok av Tad Williams Otherland-serie: City of golden shadow. Antageligvis tar jeg nå en pause for å lese nye bøker før jeg leser om igjen resten av serien, men den er virkelig god, og fortjener å bli lest om igjen og om igjen.

Den er satt litt frem i tid, hvor virtuell virkelighet er en sentral del av livet til de aller fleste – på samme måte som vårt internett er i dag, men med muligheten til å koble seg til og gå “inn” i nettet med alle sanser. Til å være skrevet i 1996 er boken alikevel svært realistisk – det er lett å se for seg at dette vil kunne skje! I tillegg spiller en av hovedpersonene et online rollespill som minner VELDIG om dagens MMORPGS som WoW, Guild Wars osv. (Med unntak av at vi enda bare ser på skjermen, og ikke logger oss HELT inn!)

En gjeng rikmenn utvikler et enda mer avansert nett, i all hemmelighet og fullstendig uten å ta hensyn til de som blir skadet underveis i prosessen – det nye nettet “spiser” tilsynelatende barn som lokkes til å komme for nærme. Renie og vennen hennes !xabbu forsøker å finne ut hvorfor broren til Renie falt i koma etter å ha vært på nettet, og det de finner er mer enn de var klare for…

Serien har et stort personalgalleri, men Williams klarer å kontrollere dem uten at de blir for mange, eller vanskelig å holde oversikt over (som jo kan være tilfelle i mange fantasy-bøker!). Serien er til tider noe langtekkelig, men ideene som presenteres sammen med den fengende historien gjør at den er verdt tiden!

One thought on “Mellombok”

Comments are closed.