Nyjobben!

I dag er første offisielle dag som bibliotekar og markedsatpåklatt på NITH. Jeg var her tre dager i forrige uke også, for å få en kjapp innføring av hun som har vært vikar siden april. Det er en del jeg rett og slett må grave litt i for å finne ut av, men alt i alt tror jeg dette blir supert! Veldig hyggelige mennesker, passe lite bibliotek som definitivt er håndterbart – men samtidig med store muligheter for videre utvikling, og studenter som virkelig er min type folk.

Jeg har fått beskjed om at jeg stiller helt fritt til å utvikle biblioteket til det jeg selv ser behov for – både når det gjelder den fysiske plasseringen og selve samlingen. Det kribler i fingrene og jeg må virkelig ta meg sammen for ikke å starte på de helt store prosjektene allerede nå på dag 1… Jeg har definitivt lyst til å gjøre om på plasseringen, lokalene er fine, men hyllene bærer litt preg av å ha bli satt ut i huj og hast, og er ikke direkte logiske i rekkefølgen – noe også den tidligere bibliotekaren sier, og hun har overlatt meg noen av sine planer for endringer.

NITH er en kreativ skole – med utdanninger innen spill, design, programmering, webkommunikasjon og e-business. Jeg trenger litt tid med budsjettet, men håpet er å kunne lure inn et par fine designmagasiner og kanskje noen tegneserier og designbøker med freshe illustrasjoner – inspirasjon er vel like viktig som bøkene om selve kodingen?

Når det gjelder markedsføringsbiten er jeg fremdeles veldig attpåklatt. De er to i markedsføringsavdelingen som tar seg av prosjektene og de “store” markedsføringsjobbene, men så vidt jeg forstår skal jeg stå som en slags webredaktør og oppsøkende journalist. Både websiden og det for tiden nedlagte intranettet bærer preg av en hektisk hverdag, og trenger noen som kan forbarme seg over dem 🙂 (Jeg kjenner at jeg trolig kommer til å starte med å bygge ut bibliotekets sider *host*)

Man bare må elske en studentmasse hvor flertallet faktisk forstår Jinx-tskjortene mine og som ler godt av at jeg kjører Conan the Librarian på introduksjonen av biblioteket.

I tillegg sto det en utrolig søt blomsterbukett og et “Velkommen til oss”-kort og ventet på meg i dag tidlig.

Dette tror jeg blir bra!

8 thoughts on “Nyjobben!”

 1. Hallo Trude. Lykke til i nyjobben! Dette tror jeg du kommer til å trives med.
  Som vanlig flotte bilder. Hvilket kamera bruker du? Blomsten er vel en Surfina. Den tar seg nydelig ut i den krukken.

  Vi er nå godt i gang med å finne arvtakeren din på HIAK. Som alltid spennende hvem vi få med på laget…

 2. En surfina! Pent navn tilogmed. Det er en av favorittblomstene mine for krukke. Den og krysantemum.

  Jeg har et Canon EOS ettellerannet D – 300 kanskje? Speilrefleks 😀 Men tar nesten like mange bilder med mobilen (SonyEricsson 850i som jeg faktisk har blitt litt mer venn med etter oppstartsproblemene.)

  Det blir gøy å se hvem dere får inn 🙂

 3. Gratulerer med ny jobb! Jeg så at jobben din på HiAk var utlyst, men tenkte kanskje de skulle ha enda en IT-bibliotekar. Jeg ser meg også om etter ny jobb, men foreløpig er jeg jo hjemme i permisjon til slutten av januar. Dessuten er jeg litt pessimist med tanke på barnehagesituasjonen i Oslo og tar det ikke for gitt at vi får plass…

  Lykke til i ny jobb da – høres spennende ut!

 4. Hm. De trengte nok noen på HiAk med en gang… Ellers kunne du søkt der – det er en barnehage RETT ved som du kanskje hadde hatt mer flaks med plass i enn inne i Oslo…

 5. Det hadde nok ikke vært aktuelt å ta jobben etter deg selv om det nok hadde vært en spennende jobb. Hele poenget er at jeg gjerne vil få meg jobb i Oslo og slippe å stresse og ta tog for å rekke barnehage. Men en barnehage vegg i vegg hadde det blitt jeg som måtte ha bringt hver dag og det er ikke helt ideelt…

Comments are closed.