Skautroll

Jeg er nettopp tilbake etter nesten en uke på skogen (Stange almenning). Samme sted som før, på Hersjøvangen hos bestemor og bestefar – på gården der bestemor vokste opp, og som nå er feriested for nesten hele slekta. Det myldrer med tanter, onkler, søskenbarn, tremenninger og øvrig slekt der ute 🙂 (Nesten så en kan forvente å høre en enslig banjospiller når man har kjørt langt nok ut på skogen og nærmer seg Hersjøvangen… Vi hadde ikke noen banjo, men mannen til den ene tremenningen min spilte trekkspill…)

Jeg har blitt grundig bortskjemt av bestemor, badet, lært å spise skjørost, gått omkapp med en golden retriever, badet, vært på beversafari (vi kom HELT inntil med båten før den slo med halen og dukket!), badet, gått på Knuktårnet (gammet branntårn, hvor oldemor og oldefar hadde vakter), badet, og generelt bare nytt livet. Nevnet jeg badet? Det var mellom 20 og 24 grader i vannet, og Hersjøen er den nydeligste lille skogssjøen man kan forestille seg.

Under: Hytta til bestemor og bestefar, tidligere en del av låven på gården, men nå ombygd til to husrom. Happaranda til venstre er bestemor og bestefars, mens jeg fikk låne Parkala til høyre denne uken:

hytta.jpg

Bestemors rømmevafler… Best i verden!

vafler.jpg

Norton, tilhører tremenningen min, og ble med meg på langtur på onsdag. Super turkamerat!

norton.jpg

Utsikten fra Knukberget, hvor branntårnet lå: Man kan se til Sverige, og over mot Gjøvik.

utsikt_fra_knuken.jpg

Det meste begynner å bli modent – multe, blåbær, markjordbær, villbring… Mmmmmm!

multe_i_kopp.jpg

Fra badebrygga. Perfekt – bare helt perfekt 🙂

badebrygga.jpg

På beversafari 🙂

beversafari.jpg

vannliljer.jpg

Utsikten fra andre sia av sjøen, opp mot hytta:

mot_hytta.jpg

4 thoughts on “Skautroll

  1. Hei, så hyggelig blogg! =) Så fint det er i stange allmening! Lenge siden jeg har vært der nå.. jeg må ta meg en tur i sommer! bade i bergsjøen å gå på branntårnet! det har jeg gjort mang engang! =) god sommer!

  2. Heia! 🙂 Jeg elsker å være på skogen der ute, så deilig! Legger nok inn en langhelg i år også – har nærmest vokst opp der ute, så det vil være rart å droppe et besøk helt 🙂

  3. Pingback: Stjernesøkerens » Blog Archive » Sommerliv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *