Lest

Sunshine / Robin McKinley
Sunshine har lenge vært en av mine absolutte favorittbøker. Den foregår i en slags after-the-bomb setting, og kan kanskje minne litt om Buffy – det virker som om det er vår verden som har fått seg en smell, men en stor del av befolkningen utgjøres av varulver, vampyrer, monstre og magikere.

Til å begynne med møter man ikke noe av dette, hovedpersonen er baker på en liten kafe, og har et temmelig normalt liv. Til hun en dag drar for langt uten for bykjernen, og blir plukket opp av vampyrer… Det er vanskelig å skrive om boka uten at den høres ut som en slags cheezy Buffy-ripoff, men den er altså overhodet ikke det 🙂 Den er suverent bra, fantastisk skrevet og med en glimrende historie. Den har også et godt syn på forholdet mellom “vanlige” mennesker og de øvrige rasene, og handler om frykt for det ukjente, om å beskytte seg selv og sine mot alt man er redd for – uten å sette seg ned for å sjekk om man faktisk trenger å være redd. (Skjønt, vampyrer ER det greit å passe seg for :P)

Deerskin / Robin McKinley
McKinley har skrevet en rekke bøker, og etter å ha lest Sunshine om igjen for N’te gangen tenkte jeg å prøve en av hennes øvrige bøker. Dessverre er de andre bøkene hennes ikke i nærheten av Sunshine. De er rosa eventyrbøker, søte og lette og skuffende kjedelig lettleste. Deerskin var søt, men det er vel også det hele.

One thought on “Lest

  1. Pingback: Stjernesøkerens » Blog Archive » Drops og konfekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *