Novemberlesing

Sånn, da har jeg kommet igjennom en del av de nykjøpte bøkene jeg fånyttes prøvde å ta bilde av for en måneds tid siden 🙂

Running with the Demon – A knight of the Word – Angelfire East / Terry Brooks
Brooks levde i grunnen opp til min forutinntatte holdning til hans bøker: ganske enkel historie, helt grei underholdning for lesing på buss og tog. Fengede nok til at jeg kjøpte meg de to neste bøkene for å ha hele trilogien. Kort fortalt foregår bøkene i nåtid, men verden er full av demoner som lever av menneskelig lidelse – og de forsøker selvfølgelig å lede menneskene til å spre mer lidelse. Hovedpersonene er en “ridder” som har viet livet sitt til å bekjempe demonene (han har drømmer som forteller ham om hvordan verden vil bli dersom han ikke forhindrer visse hendelser) og ei jente som viser seg å være litt mer enn bare et menneske. Litt Charmed-følelse av det hele faktisk.

Dark Heavens / Roger Levy
Jorda er i full oppløsning, store sprekker åpner seg på alle kontinentene og lufta er full av aske og giftstoffer. I desperasjonen har sekter og religioner fått et solid overtak på jorda, og mange begår offentlig godkjente masse-selvmord for å slippe unna en verden som går under. Dark Heavens henger dessverre ikke helt på grep, det skjer litt for mange rare ting, særlig mot slutten – men Levy har en del fine konsepter og twists underveis som alikevel gjør boka lesbar.

ON / Adam Roberts
Verden er en vegg, en kjempevegg, og menneskene bor, som insekter, på utspring og hyller på denne veggen. Det er fort gjort å falle av. Det er akkurat det hovedpersonen gjør, han faller ned veggen og overlever utrolig nok! Han faller ned til en helt annen del av veggen og tvinges til å ta del i krigen som raser der. Underveis lærer han mer om verdenen han lever i, og finner til slutt ut av mysteriet bak veggen.

The lies of Locke Lamora / Scott Lynch
The lies er egentlig en bok jeg har skydd unna en stund, den har blitt ekstremt hypet og lovprist og skrytt av – og da får jeg piggene ut og klarer ikke plukke den opp. Men nå er det lenge nok siden den kom, og jeg manglet noe bedre å lese på. Og sannelig er ikke hypen berettiget! Spennende, morsom, anderledes, fast-pace, grusom og herlig. Locke er en tyv, en svindler, og lederen av the Gentleman Bastards. De skor seg på å svindle de rikeste i byen, noe som fungerer glimrende, helt til the Grey King dukker opp og snur opp ned på hele den kriminelle underverdenen.

Dette er Lynch’es debutbok, og den er utrolig imponerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *