mIRC-mimring

For lenge, lenge siden – den gangen jeg for første gang beveget meg ut på det store internettet (rundt 1997) , da var det IRC (Internet Relay Chat) som var den store kommunikasjonskanalen. Husker dere det? IRC og ICQ – begge finnes fortsatt i dag, men de har et begrenset antall brukere. Jeg savner faktisk IRC litt, det er finnes nok fortsatt aktive kanaler, men ingen av de jeg en gang hang på er spesielt i live i dag. Den måten å kommunisere på i fellesskap, i et åpent rom – det dekkes ikke av forumer og Facebook.

Via gode nerdevenner fikk jeg installert mIRC på først min fars datamaskin og senere på min aller første egne PC, og de samme vennene lokket meg inn på kanalen #cola på EFnet – og siden ble jeg boende der i mange, mange år. #cola var en gjeng venner, den startet like før jeg ble dratt inn på den, tidlig i -97, og levde lenge, frem til 2005 eller 6. Deretter begynte antallet aktive å dabbe av. #cola-hjemmesiden finnes fortsatt, på http://cola.smutthull.net – og kan bevitne om iallefall 80 faste beboere. Loggene viste et maksantall påloggede på 140 i en periode. Stort sett var det nok mellom 20 og 40 påloggede aktive pålogget til enhver tid. Vi hadde treff, fester, TG-deltagelse med stort banner og mye moro. Sitat-siden vår er full av gullkorn (som kanskje rett nok er morsomst for de som var til stede og kjenner internhumoren). Jeg ble etterhvert OP på #cola – stor stas!

I studietida tror jeg omtrent samtlige på studenthjemmet Nordbyen på Gjøvik (140 stk) hadde IRC kjørende på kanalen #nordbyen – det var der viktige avgjørelser ble tatt (hvilken etasje er det fest i på torsdag?), det ble informert om hendelser (linsenskontrolløren traff kanskje noen hjemme i de første to hyblene, deretter var det INGEN hjemme i resten av hyblene, pussig nok), man fikk hjelp til oppgaver, avtalte kjøring til skole eller butikk, osv osv.

Jeg var også fast på jentekanalen #gudinne, og innom nerde/venne-kanalen #moog fra tid til annen.

8 thoughts on “mIRC-mimring

  1. Ah, ja de glade IRC-tider. Husker jeg og broren min startet #hadeland i sin tid, som etter hvert ble VELDIG stor og selvfølgelig mistet i en takover til frekke mennesker fra Oslo. Så tiden som OP der forsvant…

    Men det var jo i grunnen på IRC jeg husker du fortalte meg om bibliotek-studiet og det var faktisk grunnen til at jeg startet der. Moro 🙂

  2. Jeg savner #cola noe skikkelig. Hvor ville jeg vært i dag uten dere? Sikkert adskillig mindre nerd, i alle fall. Noe som lyder forferdelig kjedelig, spør du meg! 🙂

  3. Det er da liv i kanalen den dag i dag, men det er mest idling og niks snakkis.
    Kanhende det er en ide å få i gang en Facebook gruppe ?
    Ett forslag til navn er da cola@efnet.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *