Billedbokmeme

Elin har utfordret meg på hvilke bildebøker jeg husker fra jeg var liten. Fiiiine mimre-memet!

Åh, det er nok mange bildebøker som har gått i glemmeboken. De som har festet seg i hukommelsen er jeg faktisk veldig usikker på om jeg husker fordi jeg har gått tilbake og lest dem om igjen i senere tid, eller om det faktisk er den første leseopplevelsen som sitter igjen – men at jeg i det hele tatt har lest dem om igjen betyr vel at det var NOE ved dem som fikk meg til å gjøre nettopp det.

Her er en liten favorittliste:

Philippe Fix: Serafin og hans makeløse mesterverk Serafin og Plym bygger det perfekte huset – og som kronen på verket lager Serafin et fantastisk instrument. Jeg husker ikke egentlig historiens gang, men husker at det var spennende, og litt skummelt, og at tegningene gjorde kjempeinntrykk.

serafin

Tor Åge Bringsværd, illustrert av Thore Hansen: Ruffen, sjøormen som ikke kunne svømme. HVEM er det som ikke elsker Ruffen da? Tidlig fantasy, med passe nifst og mest koselig og litt trist. Jeg falt tidlig for Thore Hansens tegninger, og elsker dem fortsatt.

Ruffen

TÅB står også bak en annen favoritt: Jørgen Moes vei nr 13. Denne gråt jeg til! I bøtter og spann, hver gang. Hvor forferdelig trist er det ikke når gravemaskinene kommer og tar nabohusene? Og hvor tappert det lille huset sloss i mot dem.

jmoesv

Ellers husker jeg som alle andre godt Elsa Beskows billedbøker, trenger kanskje ikke si noe mer om dem? 🙂

tantene

Og så et litt merkunderlig spørsmål, men jeg husker en bok om hårete biler – ur-biler om du vil, som kjørte rundt og drakk olje rett fra oppkommer på bakken – og som ble jaktet på og fanget inn av mennesker… Er det noen som kan huske samme bok/bøker og kan fortelle meg hva de heter?

Siden et meme gjerne vil leve videre prøver vi å utfordre AM, Grommis (som snart skal lese for sin egen tulle!) og Heidi Hopp.

3 thoughts on “Billedbokmeme

  1. De hårete bilene du snakker om er fra Rasmus den ville bilen. Jeg har den hjemme i bokhylla mi, men den er ikke akkurat “mint condition”. Den er skrevet av John Sheridan. Jeg husker du hadde veldig mange Sølvpilen og Fantomet blader. Men det var vel litt senere, men gøy å låne de uansett.

  2. Jaaaaaaaaa! Og når du sier det var det nok hos deg jeg leste den ja 😀 Sølvpilen og Fantomet kom nok senere, men de var også stooore favoritter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *