Julehus

At lille blå mistet bremsene ble i grunnen en velsignelse, for det tvang meg til å være hjemme hele lørdagen mens Øystein tyvlånte verkstedet der lillebroren jobber for å mekke bil. De fikk det til også, flinke guttene! Lille blå er helt frisk igjen, og vi fikk oss en Ottestad-tur selv om det ble senere enn planlagt på lørdag.

Utrolig så mye man kan få utrettet på en hjemmelørdag sånn! Jeg vasket vinduer og gulv og tak, og tørket støv og vasket bad og kjøkken. Og så kom julepynten frem. Litt tidlig kanskje? Men pytt 😀 Det er første gang jeg har pyntet ordentlig til jul hjemme hos meg selv, vi var jo nesten ikke i leiligheten, så der pyntet vi aldri. Ikke hadde jeg noe julepynt heller, men snille mormor har tatt tak og nå er huset nesten fullt!

Mormor er en tryllekunstner med garn; hekle, strikke – you name it, hun får det til. Jeg har fått noen kjempefine kapper med nissemønster til stue- og kjøkkenvinduene, og selv om jeg ikke har noen andre julegardiner ble det ganske fint når jeg tok ned de brune over-gardinene og lot bare de tynne hvite henge – med dekor av heklede hjertekurver i rødt silkebånd. Fint, hva?

Vi har også fått en mengde strikkede, heklede og tovede nisser av mormor, de to under bor på kontorveggen – er de ikke tøffe? Alt laget av mormor 🙂

Og selvfølgelig har vi juleduker, store og små, runde og stjerneformede, nydelige, røde og heklede.

2 thoughts on “Julehus”

Comments are closed.