Om å danse

Jeg danser ikke. Sånn er det bare. Jeg eier ikke rytme, og føler meg virkelig ille til mote ute på et dansegulv. Men av og til føles det ut som om jeg danser litt alikevel 🙂

Som på søndag, på lang skogstur med hest og med selskap av G og Nynke – når Alma oppførte seg som drømmehesten og alt stemte. I stedet for en hest som dro i tøylene, slengte med hodet, bar seg underlig og føltes som en tønne krutt som kan gå av når som helst hadde jeg en hest som lyttet på meg, som var regulerbar, som svevde avgårde i deilig sakte galopp og i det hele tatt virket som om hun koste seg. Å kunne lange ut i nydelig fart gjennom en blendende hvit skog på en solskinnsdag, med fuglesang på alle kanter… Det er å danse. Det er rytme i lyd og bevegelse, det er samstemthet, og det gir en fantastisk gledesfølelse i kropp og hjerte.

Jeg danset litt på tur til jobb i dag også. FOR et vær! Perfekt blå himmel og sol og hvite jorder, og med Converse-skoene som alltid gjør meg glad og morsom musikk på øret fra lekkergrønn iPOD – da kjentes det som å danse på tur til jobb. Av og til tenker jeg at sånne duppeditter som spiller musikk og man kan sette på random, de er smartere enn man tror. For innimellom sverger jeg på at iPODen velger akkurat den musikken som passer aller best der og da. (Og seffle andre veien, noen dager velger den bare drittmusikk.)

Når jeg er i så godt humør leker jeg smile-leken. Det er en ganske enkel lek: møt blikket til så mange fremmede som mulig mens du er ute og går, og smil. Det er utrolig hvor mange seriøse og fjerne og grå mennesker som beveger seg gjennom Oslo S og over gangbroen mot Plaza om morgenen. Mange er borte i sin egen verden, med blikket stivt fremover – men av og til er det mulig å fange noens blikk. Det er i grunnen litt trist, men de aller fleste blir veldig overrasket over å få servert et stort smil om morgenen. Det tar dem et halvt sekund å summe seg, men så kommer nesten ALLTID et smil tilbake 😀 Og jeg tenker at om jeg har fått overført bare LITT av den gleden jeg kjenner over en sånn fin dag, da har jeg gjort dagens gode gjerning.

Dagens motto? SMIL 🙂

4 thoughts on “Om å danse”

Comments are closed.