Påskelitteraturen

I påsken rakk jeg å rote meg igjennom tre bøker – en mellomseriøs og morsom fantasykrim/mafia-greie, en veldig lett fantasychicklitt, og en stor og mørk og omfattende sci-fi. Alle anbefales!

The book of Jhereg / Steven Brust
Perfekt påskelesestoff! Jeg har lest den mange ganger, og blir ikke lei. Vlad Taltos er en leiemorder og jobber seg opp i systemet i en mafiainfestert by. Han er en “easterner” – et menneske – men bor i Adrilanka hvor befolkningen er … noe annet. Stilen er av typen Dick Tracy, mafialitteratur og hardcore detektivhistorier – i fantasysetting, og med en herlig humor som krydder. Anbefales på det varmeste.

Sing the four quarters / Tanya Huff
Min favoritt fantasychicklitt forfatterinne! (Ok, sidestilt med Anne McAffrey da.) Dette er bøkene du leser på ferie, når du vil bare koble ut og nyte, eller når du er i girlygirly-modus. Boken inneholder veldig kule ideer om naturelementer som reagerer på bardenes musikk, herlig vennskap, uvennskap, gjenforeninger, spenning og kjærlighet. Alt skrevet i en lett og morsom tone. Hvis du vil ha noe som er ENDA mer chicklitt kan du lese Summon the keeper av samme forfatter. Anbefaler forøvrig også Blood-serien hennes 🙂

Perdido Street Station / China Mieville
Jeg ELSKER Perdido Street Station! Det er en litt ubestemmelig sci-fi/fantasy-bok av mørkeste slag. Tidvis grusom, alltid fascinerende. Hovedpersonen er en vitenskapsmann som delvis benytter seg av New Crobuzons korrupsjon og underverden for å komme videre i sin forskning. Mens han jobber på et prosjekt slipper han tilfeldigvis løs en ekstremt negativ kraft, og byen holder på å gå under… Og det er bare en liten bit av alt det fantastiske som skjer i Perdido Street Station. MÅ leses!