Vinteren på hell

Forrige uke tilbragte vi i Paris, i et utrolig deilig møte med våren. Øystein var på konferanse fra mandag til fredag, og jeg fikk dingle med! Vi dro ned tidlig lørdagen før konferansen skulle starte, og hadde den første helga sammen i Paris.

Vi bodde på Hotel de la Demeure midt i latinerkvarteret, et hotell som kan anbefales på det varmeste – det er lite og har kanskje ikke de mest fancy tilbudene utover koselige rom og kjempetrivelig stab, men vi trenger som regel ikke mer når vi er på tur. Vi hadde et romslig og luftig hjørnerom med balkong.

Den første dagen trasket vi sammen fra hotellet forbi Jardin des Plantes og Mosque Paris, rundt Notre Dame og Louvre. Dette var kanskje den dagen med dårligst vær, litt vind og delvis overskyet – resten av uka var det helt strålende med sol og opp mot 20 varmegrader.

På søndag tok vi metro opp mot Sacre Coeur og ruslet derifra i sikksakk gjennom Montmartre tilbake til “sentrum”.

Resten av uka ruslet jeg rundt i Paris’ gater mens Øystein var på konferanse, besøkte “alle” turiststedene, spiste lunch på fortauskafeer med et glass rosevin til, og generelt storkoste meg. Det eneste stedet vi ikke var “inne” i var Eiffeltårnet, i stedet spiste vi middag i et av de høyeste byggene i Paris “sentrum”, og så ned på et lysende Eiffeltårn mens vi spiste 🙂

Det var GODT å møte våren på den måten, for selv om snøen forsvinner fort her hjemme går det ikke helt fort nok for min del >< Gjørme og møkk og ei bikkje som må innom dusjen for hver tur ut. Nei, nå vil jeg ha ordentlig vår!

For en måned siden så det slik ut på gårdsplassen hjemme, sol i ansiktet, bok i hånda og skiVM på iPaden i bakgrunnen:

One thought on “Vinteren på hell”

  1. Oi, dette høres ut som en herlig tur!!
    Lite som kan måle seg med å tusle rundt i en storby, mens man bare er lille seg…..
    Snøen knuger seg fast her også, uff begynner å bli lei!

    Kos deg i vårstemningen (om du har klart å beholde den da) 🙂

    Nina

Comments are closed.