Zombier og bloggere

Dagens bok er av Mira Grant: FEED. (The good news: We survived. The bad news: So did they). Dette er bok en i serien The Newsflesh Trilogy.

Feed er en zombie-bok, men med en ny vinkling – der de aller fleste andre tar for seg hva som skjer i det zombieinnvasjonen bryter ut handler Feed om de som har overlevd utbruddet, og hvordan de lever i en verden hvor store deler av befolkningen er døde eller zombier. Det som gjør den VIRKELIG interessant er sidetemaet: Bloggosfæren.

Etter at offentlig media feilet stort på å rapportere utbruddet av virusinfeksjonen som gjør folk til zombier har bloggerne blitt de viktigste nyhetsformidlerne. I stedet for å skulle stole på et kjent nyhetsanker på TV velger folk nå å lese en rekke blogger – dersom fem/seks rapporterer det samme kan man gå ut i fra at det stemmer.

Bloggerne har delt seg inn i en håndfull underkategorier:

Newsies, who report fact as untainted by opinion as we can manage, and our cousins, the Stewarts, who report opinion informed by fact. The Irwins go out and harass danger to give the relatively housebound general populace a little thrill, while their more sedate counterparts, the Aunties, share stories of their lives, recipes, and other snippets to keep people happy and relaxed. And, of course, the Fictionals, who fill the online world with poetry, stories and fantasy.

Bloggere rapporterer nyheter, lager nyheter og gir en mulighet til å slippe unna når nyhetene blir for mye. FEED (som har rss-symbolet blodig påmalt på coveret) følger søskenparet Georgia og Shaun mason – en Newsie og en Irwin –  og deres forsøk på å nå store nok ratings på bloggingen sin til at de kan gå solo og opprette sitt eget domene for nyheter.

One thought on “Zombier og bloggere”

Comments are closed.