Frykt

Ørene klemt helt flatt inntil hodet, med alt det hvite skinnende rundt øynene løp hun. Rundt og rundt. Hun enset ikke meg. En stor skjelvende bylt med FRYKT. Frykt med fire bein og et urgammelt instinkt for å LØPE.

Sett deg selv inn i situasjonen.

Du er innestengt, gjerder over alt, du kommer ikke ut – og hele deg skriker at du MÅ komme deg ut, du må løpe! Det smeller og gnistrer rett over hodet ditt og du kan lukte ilden, men du kommer deg ikke VEKK!!!

Knip igjen øynene og kjenn litt på den frykten.

Og så dropper du å kjøpe fyrverkeri neste år.

Eller skyter i det minste bare opp raketter PÅ nyttårsaften, på kvelden. IKKE dagene før og etter. På nyttårsaften er vi forberedt, vi som har dyr. Vi tar dem inn tidlig og setter på musikk og gjør det vi kan for å dempe frykten. Dyr som har eiere får i det minste den beskyttelsen.

2 thoughts on “Frykt”

  1. Det er jeg helt enig i! Jeg er ikke i mot fyrverkeri, og jeg har heller ikke dyr som er redd – men forstår de som har det. Derfor synes jeg det skulle arrangeres offentlig oppsending, for det blir jo så utrolig mye finere å se på. Ikke minst på små plasser hvor det er “langt” mellom rakettene.

  2. Jeg har heller ikke noe i mot fyrverkeri, så lenge jeg kan få forberedt meg selv og hesten på det og vet når det skjer 🙂 Det er alle de rakettene som sendes opp med tilfeldige mellomrom i dagene før og etter som er en pest og en plage… Og helt enig med deg! Tenk så mye finere show det kunne blitt om det var offentlige oppsendinger 😀

Comments are closed.