Leseliste

Jeg førte en leseliste for hele 2007 (55 leste bøker) og 2008 (67 leste bøker). Deretter trappet jeg ned, og førte bare opp bøker av spesiell interesse frem til juli i 2009, deretter ble det tydeligvis helt stopp (i følge min egen kategori Leste bøker). Når jeg kjenner etter savner jeg litt den der listen over hva jeg faktisk har lest – og samtidig en oversikt over hva jeg har kjøpt av nye bøker i år, og hva jeg har likt og hva jeg kanskje kan ha lyst til å lese om igjen. Derfor tenkte jeg å ta opp igjen tråden.

Leselisten vil gå i kjent stil – ingen dype litterære analyser (hah, av mine høyt elskede chicklitt-fantasy og tvilsomme spaceoperaer skal DET kanskje godt la seg gjøre uansett), men en liten notatsamling av mitt eget inntrykk av bøkene.

Som alt annet i denne bloggen med andre ord, mest for meg selv, men hyggelig om det gleder andre 🙂

Akkurat nå er jeg midt inne i Deeds of Paksenarrion – for hvem vet hvilken gang. Elisabeth Moon er en av favorittforfatterne mine, hun skriver en del spaceopera som er helt på grensen  (hvis ikke godt over) av chick-litt, men akkurat Deeds synes jeg at hun gjør en strålende jobb med. Bøkene (for det er egentlig tre, men jeg har dem samlet i ett bind) handler om Paksenarrion, og hennes ferd fra bondejente til soldat og etterhvert høyere stillinger i en verden som er befolket av hva jeg opplever som troverdige alver og dverger, med en messy nok historie hva angår menneskene, og akkurat passe magi og gode/onde krefter. Man merker Moons erfaring fra det militære, og hennes interesse for hærkamp i tidligere tider (og kanskje derfor synes jeg at den første boka av de tre er den aller beste, den er enkel, men god, og Moon viser hva hun kan mens Paks er i et kompani leiesoldater). Det er fortsatt ganske lette bøker, men det er noe med tonen i de som tiltaler meg – og så liker jeg Paks som heltinne.

3 thoughts on “Leseliste”

  1. Jeg var ikke spydig! Jeg vurderer en sånn der Kindle, selv. Den nye som kom nå koster jo “bare” 800,-.

    Men kanskje du kan hjelpe meg med noe. Jeg ser etter en bok som handler om en gjeng med unger som etter en tur ut i skauen i Australia, finner ut at romvesen har angrepet, og at de er alene. Vet du navnet på denne?

Comments are closed.