Leseliste fra 2011

For 2008 og 2007 lagde jeg lister over leste bøker – det var henholdsvis 71 og 55. All den tid jeg falt ut av vanen med å blogge noen få setninger om hver bok jeg leste (vel, strengt tatt falt jeg vel helt ut av bloggingen, punktum) har jeg ikke fått laget noen sånn liste for påfølgende år. Men jeg har faktisk store deler av listen for 2011 alikevel, via Amazon. For til jul i 2010 fikk jeg en iPad, og mens jeg nok fortsatt leste en del papirbøker, særlig på starten av 2011 – så hoppet jeg på Kindle-appen og har egentlig aldri sett meg tilbake.

Lista som følger er bøker jeg kjøpte i 2011. Fordelen med kindle er at det er latterlig enkelt å få tak i bøker. Ulempen med kindle er at jeg sliter med å finne de gode bøkene. For eksempel har jeg gjort et par dårlige valg, og amazon ELSKER å fortelle meg at jeg bare måååå lese bøker som ligner på dem. Enda jeg syntes de  var elendige og har prøvd å få krysset dem av som “ikke interessante”. I prosessen med å få vekk uinteressante bøker har jeg også oversett noen gode, som Wool, som jeg nettopp har lest og elsket. Jeg klikket den bort x antall ganger før jeg ga opp og tenkte at jeg fikk jo prøve.

Jeg er litt snobb når det gjelder å innrømme hva jeg leser. Jeg er ikke så veldig glad i å innrømme at jeg elsker cheezy fantasy/steampunk, og at jeg like gjerne velger en bok fordi jeg liker hovedpersonene som at det virker som en bok som gir meg så veldig mye annet enn underholdning – derfor svir det litt å legge ut denne lista her. Amazon med sine 2 dollars-bøker… *prøve å skylde på noen andre* Uansett, lista inneholder noen virkelig gode bøker, to jeg har gitt opp, en jeg fortsatt leser på (et kapittel om gangen, vi skal nok klare det til slutt), en hel masse jeg helst ikke vedkjenner meg at jeg har lest, og resten er helt ålreite bøker – for det meste av typen fantasy/sci-fi/etc.

66 innkjøpte e-bøker i 2011 altså. Fargekodet såher:
Anbefales!
Cheezy, men gjør meg happy

 1. Low Town: A novel – Polansky, Daniel
 2. Black Swan – (A cyberpunk story) Sterling, Bruce
 3. The Android’s Dream – Scalzi, John
 4. The Hero of Ages: Book Three of Mistborn – Sanderson, Brandon
 5. The Well of Ascension: Book two of Mistborn – Sanderson, Brandon
 6. Warbreaker (Tor Fantasy) – Sanderson, Brandon
 7. Mistborn: The Final Empire (Mistborn, Book 1) – Sanderson, Brandon
 8. Rainbow Six (Jack Ryan) – Clancy, Tom
 9. The Wild Ways (Enchantment Emporium) – Huff, Tanya
 10. The Desert Spear (Demon Trilogy) – Brett, Peter
 11. The Warded Man (Demon Trilogy) – Brett, Peter V.
 12. Ex-Patriots (Ex-Heroes Book 2) – Clines, Peter
 13. Hunted (The Flash Gold Chronicles, #2) – Buroker, Lindsay
 14. Flash Gold (a steampunk novella set in the Yukon) (The Flash Gold Chronicles) – Buroker, Lindsay
 15. Ready Player One – Cline, Ernest
 16. Heartless: The Parasol Protectorate: Book 4 – Carriger, Gail 
 17. The Silence of Trees – Dudycz Lupescu, Valya
 18. Snuff (Discworld Novels) – Pratchett, Terry
 19. Nobody Gets the Girl: A Superhero Novel (WHOOSH! BAM! POW!) – Maxey, James
 20. Back In Black with Bonus Content (Black Knight Chronicles) – G. Hartness, John
 21. Ex-Heroes – Clines, Peter
 22. The Third Policeman (Harper Perennial Modern Classics) – O’Brien, Flann
 23. Hard Day’s Knight (Black Knight Chronicles) – Hartness, John G.
 24. The River of Shadows – Redick, Robert V.S.
 25. Reamde: A Novel – Stephenson, Neal
 26. Anathem – Stephenson, Neal
 27. Mockingjay (The Final Book of The Hunger Games) – Collins, Suzanne
 28. Catching Fire (The Second Book of the Hunger Games) – Collins, Suzanne
 29. The Old Man and the Wasteland – Cole, Nick
 30. The Hunger Games – Collins, Suzanne
 31. The Shattergrave Knights – Haendler, David M.
 32. The Disturbing Effect of Moonlight – Zabriskie, Mia
 33. Deepest Darkest – Zabriskie, Mia
 34. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Riggs, Ransom
 35. The Wayfarer King (The Kinshield Saga) – May, K.C.
 36. The Atrocity Archives (Laundry Files) – Stross, Charles
 37. A Dance with Dragons: A Song of Ice and Fire: Book Five – Martin, George R.R.
 38. The Kinshield Legacy (The Kinshield Saga) – May, K.C.
 39. Hammered: The Iron Druid Chronicles, Book Three (with bonus short story) – Hearne, Kevin
 40. Hexed (The Iron Druid Chronicles, Book Two) – Hearne, Kevin
 41. Rule 34 – Stross, Charles
 42. Kill the Dead: A Sandman Slim Novel – Kadrey, Richard
 43. Sandman Slim: A Novel – Kadrey, Richard
 44. Hounded: The Iron Druid Chronicles, Book One (with two bonus short stories) – Hearne, Kevin
 45. I Am Number Four – Lore, Pittacus
 46. The Reapers are the Angels – Bell, Alden
 47. Feed – Grant, Mira
 48. Dragon Age #1 – Card, Orson Scott, Johnston, Aaron, Robinson, Mark, Ramos, Humberto
 49. Embassytown – Miéville, China
 50. Dead Dwarves Don’t Dance – Canyon, Derek J.
 51. Moon Over Soho – Aaronovitch, Ben May
 52. Midnight Riot – Aaronovitch, Ben
 53. A Game of Thrones: A Song of Ice and Fire: Book One – Martin, George R.R.
 54. The Neon Court: A Matthew Swift Novel (Matthew Swift Novels) – Griffin, Kate
 55. Kings of the North (The Deed of Paksenarrion) – Moon, Elizabeth
 56. Oath of Fealty (Paladin’s Legacy) – Moon, Elizabeth
 57. War and Peace – Tolstoy, Leo
 58. Zodiac – Stephenson, Neal
 59. Swarm (Star Force Series) – Larson, B. V.
 60. The Way of Kings: The Stormlight Archive – Sanderson, Brandon
 61. Full Steam Ahead – Gray, Nathalie
 62. The Wise Man’s Fear: The Kingkiller Chronicle: Day Two – Rothfuss, Patrick
 63. The Name Of The Wind: The Kingkiller Chonicle: Book 1 – Rothfuss, Patrick
 64. The Translated Man (The Corsay Books) – Braak, Chris
 65. The Native Star – Hobson, M. K.
 66. The Crown Conspiracy (The Riyria Revelations) – Sullivan, Michael J.