Diablo3

Jeg sliter med å bestemme meg for hva jeg synes om Diablo3. Alle premissene er der for at dette er et spill jeg misliker:

Vanskelighetsgraden stiger brått, innholdet er godt nok, men på fjerde gjennomspilling – not so much. Inferno er ikke håndterbart for meg før jeg har farmet (grr) gull nok til å kunne kjøpe bra nok gear på AH (GRR), og før jeg har topp gear må jeg bruke en evighet på å gjøre litt skade på et monster – dø – løpe inn igjen før de regenererer – gjøre litt mer skade – dø… du skjønner tegninga (grr!). Craftingopplegget er også lett latterlig, det er en form for gambling når du må bruke så mye gull og ikke har noen garanti for at du får noe brukbart ut av det (random-stats-genereringen er litt vel random).

Alikevel faller jeg stadig tilbake til det på ettermiddagen. Diablo 3 har blitt min store “skal bare”. “Bare” en time før leggetid. “Bare” løpe gjennom et område i tilfelle det dropper noe kult. “Bare” bli med en kompis på å ta ned en boss i inferno. Selvsagt tar det mer enn en time, og selvsagt blir jeg med videre til neste boss også.

Multiplayerdelen er den biten jeg liker best. Ikke fordi den funker  bra, den gjør ting til tider MYE mer frustrerende, men det som gjør Diablo aller morsomst for min del er det at spillet har trukket inn en del av mine kompiser som normalt ikke spiller min type spill, eller online-spill i det hele tatt. Og det er kjempegøy! Vi spiller sammen og skravler på Skype og det er en helt strålende tilleggskontakt med noen vi ikke treffer så ofte i virkeligheten.

Igjen koker det hele altså ned til det sosiale, og den faktiske kontakten med andre som spiller samme spill – på samme måte som at jeg nok hadde sluttet med WoW for en tre-fire år siden om det ikke var for  vennene og det sosiale i guilden. Er det en jenteting? Jeg vet ikke – mange av gutta jeg spiller med sier det samme. Jeg liker at man kan spille sammen, men at man ikke er avhengig av en stor gjeng som stiller opp og trener og er på ca samme nivå for å klare å ta ned en boss. Jeg liker at man kan hoppe inn og ut av hverandres spill, og ikke trenger å vente på noen for å kunne gå videre selv.

På mange måter er kanskje dette nettopp det jeg har etterlyst i det siste, et morsomt singleplayerspill med co-op. Tenk om flere spill kunne fått inn en co-op mulighet på samme nivå? Tenk jeg og mannen kunne spilt Mass Effect sammen, eller at jeg og venninnen i Stavanger kunne tatt noen ettermiddager med Deus Ex? Jeg er lei av MMO som krever at du har sånn og sånn gear og har grindet i timesvis for å komme noe sted – forutsatt at du har en gruppe mennesker som er på ditt nivå og jobber sammen. Gi meg muligheten til å spille en god historie hvor to eller tre eller fire venner har mulighet til å droppe inn, og jeg er happy!

Det er kanskje også det som gjør barrieren så høy for min del når det kommer til nye MMOer. Jeg burde egentlig hoppet opp og ned i spenning over The Secret World: stemningen, settingen og storyen. Og i tillegg kommer snart Guild Wars som ser uendelig vakkert ut. Men jeg  kjenner at jeg er veldig usikker på om jeg orker starte på et nytt spill, bygge opp nye kontakter, bevise at jeg kan bidra i en evt raidgruppe, styret med å få en karakter ferdig til endgame, stresset med å skaffe nok gear og finne ut av de riktige statsene…

Kanskje jeg bare begynner å bli gammel?

2 thoughts on “Diablo3”

  1. Helt enig med det du skriver! Kjedelig at man skal være nødt til å kjøpe items for å kunne spille igjennom inferno. Veldig kjedelig å måtte farme etter gull. Men på en annen side så koste jeg meg veldig opp til dette nivået. Og det er en god følelse hver gang man får et løft og kommer litt videre på inferno. 🙂

  2. Føler det samme som deg med det sosiale etc. Det er det eneste jeg har savnet etter jeg slutta med WoW, og jeg har kontakt med folk fra guilden daglig selv om jeg slutta for 4+ år siden.

    Det som dro meg til å begynne med Guild Wars 2 er at NITH har sin egen guild, og jeg føler at det er et kult medium til å bli kjent med nye folk på, i tillegg til at pvpen ikke er avhengig av level eller gear (så jeg kan hoppe inn å spille med en kompis som er mye høyere level enn meg) noe som har holdt meg tilbake fra å starte med nye mmos tidligere. (Jeg har limited tid til å spille, vil ikke bruke den på å grinde egentlig.)

Comments are closed.