Bildesperre?

Det kommer bilder av huset, det gjør det, helt sant, jeg må bare få tatt dem. Og lagt dem inn. Og lastet dem opp… Og av en eller annen grunn er dagene så stappa fulle nå, at jeg rett og slett ikke rekker.

almahode.JPGDet er jo VÅR! Det er lyst til halv sju og lenger, og jeg og hesten drar på lange rideturer i skogen igjen etter en kjip periode med gølleit føre og mørke. Nye sko har vi fått og, dessverre måtte vi bytte skoer *snufs* da den gamle fikk ødelagt ryggen  av en usedvanlig motstridig ponnis. Den nye viste seg heldigvis å være like flink – han fikk tilogmed rettet opp bakbeina enda et lite hakk slik at det selv på turer med ufokusert hest og ujevnt føre ikke lyder det minste lille klink. (Almingsen har den uvanen å slenge beina litt ukontrollert rundt og tråkke på seg selv… Klirreklinkeklink i jernsko for hvert travsteg.) 

I tillegg har vi vært en del ute og shoppet, i går fikk vi kjøpt hattehylle og knagger til gangen, deponert på gardiner (vanskelig å velge til stua!) og plantebur.

Plantebur ja.

bonsai.jpgVi har jo katter som kaster seg over alt grønt, mumser det i seg og kaster det opp igjen. Og fler av vennene våre ga oss planter i innflyttingsgave – veldig fine planter, som jeg ikke har hjerte til å kaste ut eller la bli spist opp. Løsningen? Sånne lykter som det kryr av i interiørbutikkene om dagen – lekre metallbur med glassvegger og lufting oppe og nede. Genialt å sette små potteplanter inn i, og god beskyttelse mot katter. Vi kjøpte en gedigen svart en, som det største bonsaitreet gikk akkurat inn i. Nå står det der innrammet som det kunstverket det er!

lykt.jpgFor alle dere som liker interiørbutikker av den typen som har masse lekkert stasj, smijern, hvitmalt tre, gammel stil, yndig og elegant og tidløst, så kan jeg anbefale en tur i Hamar gågate. Jeg har ikke vært i Hamar sentrum siden i fjor sommer, og ble positivt overrasket! Maxi storsenter på Hamar har utvidet, og trukket til seg nesten alle kjedebutikkene, og igjen i sentrum ligger de kule, anderledese og spennende butikkene. Jeg håper Hamarsingene klarer å ta vare på dem, for det kjentes litt unikt ut i gågata der nå. Herlig!

Grunnen til at jeg var på Hamar var tannlegebesøk. Og det er så morsomt! Tannlegen min er ordentlig kul, med en sky av hvite krøller, og verdens beste smil. Og han smiler masse når jeg er innom – jeg har crappy øyne, men det er kompansert for med utrolig sterke tenner. Ingen hull, ingen plomber, ingen problemer. Tannlegen kikker inn, smiler henrykt og sier “Ahhhh perfekt, bare helt perfekt” og så er vi ferdige. Neste innkalling er om to år. Jeg bytter ikke tannlegen min mot noen, selv om jeg må til Hamar for tannlegebesøk. Annethvert år skal jeg klare det.

4 thoughts on “Bildesperre?”

  1. Her kjenner jeg meg mye igjen. Både i klinking i hestesko, crappy øyne og sterke tenner 😉 Men hvilken butikk i Hamar mener du? Eller er det flere butikker du sikter til? Har ikke selv vært der på år og dag, men skal dit i allefall i påsken.

  2. Det er flere. Papaver ligger der det var lampehuset eller noe før… Rett ovenfor Gsport i gågata. De har salgsvarer i kjelleren. Inne på Torghjørnet er det flere, både blomsterbutikken oppe og en med nede i kjelleren. På Kvartal 48 er det en ny klesbutikk der det var Spaceworld som har masse “anderledes” 🙂 Og så er det garn og vevstua, husfliden (jeg liker slike butikker) og i det hele tatt… Jeg liker gågata 🙂

  3. Det er en fin tid når det begynner å bli lyst ganske lenge. Vi har enda full vinter, men lyse ettermiddager har vi. Om ikke mange ukene, har vi det lysere her nord enn dere har det der sør.

    Når det gjelder tannleger, er det viktig å ha en tannlege man er fornøyd med. Det har jeg! Hun jobbet først her i Stamsund på det offentlige tannlegekontoret, men så begynte hun på en privat klinikk på Leknes (15 km unna), og jeg fulgte etter. 🙂

Comments are closed.