Ferielektyre

Ettersom vi er oss, så ble det med en pen bunke bøker på ferieturen vår. (Og det var enda godt, for vi leste virkelig mye der nede!)

Hva annet kan man forvente når man er på et sted som legger opp til at livet SKAL gå litt langsommere, og man i tillegg har tilgang på verdens mest fantastiske hengekøye?

Min bunke besto av blant annet:

To Mike Carey bøker – bok fire og fem i serien om Felix Castor, detektiv/eksorsist og fløytespiller. Jeg digger denne serien, den har alt det en klassisk detektivhistorie skal ha (han jobber ut fra sitt slitte, skitne kontor, verden er generelt i mot ham, han drikker for mye, det er en mørk og stormfull aften, han elsker en dame som er alt for classy for ham – og som uansett er forelsket i en annen, selv om denne andre er besatt av en demon, men nok om det…) og i tillegg har gode enkeltstående historier ved siden av en sterk rød tråd gjennom alle bøkene. Tonen er god, og samtidig er det forholdsvis lettleste bøker.

ironmoonThe rise of the Iron Moon – en ny bok av Stephen Hunt *squee*! Etter å ha plukket opp den første boka på trynefaktor har jeg forelsket meg helt, denne (den tredje i serien) var kanskje noe svakere enn de to foregående, men fortsatt deilig deilig steampunk, med de samme elskverdige hovedpersonene og fengende historien. Kan anbefales på det varmeste!