Fest og nerderi

Vi er jo i Vegas først og fremst fordi Øystein deltar på to konferanser – BlackHat (hackerkonferanse, med fokus på praktiske metoder og kursing i hvordan hackere faktisk jobber – det var visstnok en der i går som demonstrerte hvordan man kan hacke en minibank) og DefCon (mer datasikkerhet). Dette betyr at hotellet svermer over av nerder i alle utgaver, lett synlige der de tasser rundt med svarte og røde bagger over skulderen og tilsvarende navnelapper rundt halsen. Jeg tilbringer mesteparten av dagen på egenhånd, men finner det merkverdig trøstende å vite at jeg til enhver tid er omringet av nerder.

Jeg spiser for det meste frokost nede på et fransk patisserie like ved inngangen til konferanseområdet, et tett trafikkert spisested med litt for få plasser. Jeg hadde kapret et bord for meg selv, og siden det var tre ledige stoler ved samme bord tilbød jeg en trio kanadiere med blackhat-navnelapper sitteplass. De var litt bekymret for at de skulle forstyrre meg i lesingen med for mye nerdeprat (we wouldn’t want to out-nerd you), men slo seg ned, og begynte å diskutere hvordan de skulle fordele seg for å få med seg mest mulig interessante forelesninger. De kom frem til at de skulle hatt en terning for å avgjøre fordelingen – hvorpå jeg la fra meg boka mi med coveret demonstrativt opp (Steampunk) og tilbød dem D20-terningen jeg alltid har i veska. Dette ble belønnet med latterbrøl fra trioen, som umiddelbart sluttet å bekymre seg for å drukne meg med nerdeprat 😉

Via en stand på konferansen fikk Øystein sikret oss inngang på et lukket selskap på utestedet Jet på Mirage i går kveld. Et lite datasikkerhetsfirma hadde leid hele utestedet for kvelden og åpnet bardisken for festdeltakerne. Ryktet ville ha det til at de blåste hele årsbudsjettet sitt for markedsføring på denne festen. Vi konkluderte med at dette var en blandet suksess – jeg husker hva de de faktisk tilbyr (et program som kjører i bakgrunnen og sjekker browserne dine for sikkerhetshull), men ingen av oss husker hva firmaet faktisk heter (det var et par som mener det begynner på Q…)

Selv om markedsføringstiltaket kanskje var litt blandet, var festen en ubetinget suksess. Ikke overraskende kanskje, tatt i betraktning kule omgivelser, live musikk og gratis drikke. Vi kom tilbake til hotellrommet godt ut på natta, utslitt av dansing, i overkant brisne og dekorert med glowsticks. Jeg fikk truffet en del av Øysteins kollegaer – en herlig gjeng! (Knut – beklager at jeg gikk hele kvelden og kalte deg Truls… Jeg har tendenser til både kreativ og selektiv hørsel på utesteder med så høy musikk, og var HELT sikker på at Øystein introduserte deg som Truls ><)