Så mange spill, så lite tid

Jeg skulle hatt mer tid til å spille. Og til å lese. Og til generelt nerderi! Nå har jeg nettopp oppgradert Battlestation (NITHs spilrom) med en haug nye spill – blant annet Kinect til en av Xbox’ene og Playstation MOVE til PS3en, men jeg vet ikke riktig når jeg får tid til å prøve noe av dette selv…

To ganger i året har jeg julaften-stemning på kontoret, når pakkene med oppgraderinger til Battlestation kommer inn – denne gangen ble det “bare” 12 spill (blant annet studentenes lenge etterlengtede Black Ops og Fifa’11) siden Kinect og Move dro opp sluttsummen, men alikevel en ganske god haul!

Er det rart jeg elsker jobben min når sjefen slentrer innom biblioteket og spør om det ikke er på tide å kjøpe inn noe nytt til Battlestation, og har jeg bestilt Kinect enda?

Vi velger spill til BS (Battlestation) ut i fra en god samling argumenter: Studentene har en løpende ønskeliste på ITs Learning, disse blir formidlet til en utvalgt håndfull forelesere og fagpersoner innen spillutdanningene (Spilldesign og Spillprogrammering) som uttaler seg om gode og dårlige eksempler på sjanger, spillmekanismer, grafikk, leveldesign, historiefortelling og annen snadder, og som også har egne tips og ønsker til BS. Så tasser jeg bort til rektor og spør pent hvor mye jeg får lov til å kjøpe inn for i denne omgangen, og gjør et endelig utvalg basert på studenter og ansattes ønsker og anbefalinger.

Som regel består innholdet i hver bestillingsrunde av et variert spenn med både eldre og nyere spill, og jeg gjør et forsøk på å ha gode (eller dårlige! dette kan være vel så lærerikt) eksempler på alle spillsjangre og spilltyper til de ulike konsollene – forhåpentligvis noe for enhver smak.

Deretter gjenstår det bare å passe på at foreleserne faktisk bruker spillene som eksempler i forelesningene sine, og at de oppfordrer studentene til å spille de dårlige eksemplene så vel som de gode.

Battlestation går forøvrig veldig godt. Jeg har nettopp hatt mitt første svinn, etter to år er ikke det halvgalt – det har forsvunnet en Xbox360-kontroller og en PS3-kontroller, samt Collin McRae: Dirt til PS3. Ellers har jeg fått to spill, og studentene har selv kjøpt batterier til kontrollerne (jeg har finest studenter!). Det sitter smågrupper der inne og spiller så og si hver dag, for det meste spilles det multiplayerspill som Left4Dead og Halo eller Call of Duty, eller Fifa’11. Wii’en er også mer brukt enn jeg egentlig hadde forventet mtp alderen på brukergruppen her.

Sist fredag hadde idrettsutvalget Fifa’11 turnering – når utendørs-sesongen for fotballen er over rykker de innomhus og kjører harde turneringer i virtuell fotball 🙂